Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (közismert nevén: TIT) értelmiségieket tömörítő közhasznú társadalmi szervezetként tudományos, szakmai és közhasznú ismeretek terjesztésével foglalkozik:

ismeretterjesztő előadásokat, sorozatokat, népfőiskolákat, klubokat, tudományos konferenciákat, szabadegyetemeket, kulturális nagyrendezvényeket szervez
részt vállal Vas megye történeti, kulturális hagyományainak ápolásában, tudományos művészeti és irodalmi életében
közhasznú ismereteket nyújtó, szakképesítést adó át- és továbbképző tanfolyamokat működtet
közreműködik a munkanélküliek átképzésében
nyelviskolájában számos idegen nyelvet oktat, s szervezi a megyében az államilag elismert nyelvvizsgákat
részt vesz a tehetségnevelésben
szervezi – a nemzetközileg is ismert – Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet
kulturális szolgáltatásokat (fordítószolgálat, szaktanácsadás, szakértői munka, tolmácsolás stb.) biztosít
ismeretterjesztő kiadványokat készít, könyvkiadói tevékenységet folytat
Egyesületünk tevékenységében prioritása van a felnőttek szaktudását felújító, az első szakmát vagy további szakképesítés megszerzését szolgáló, a korszerű termelési igényekhez igazodó, praktikus ismereteket nyújtó szakmai és céltanfolyamoknak.
A megye egyik legnagyobb felnőttképzéssel foglalkozó szervezeteként a tanfolyamokat a szakminisztériumokkal, az országos képző és továbbképző központokkal, egyetemekkel és főiskolákkal, valamint a helyi oktatási intézményekkel kialakított együttműködés keretében szervezzük.

Oktatásunkban kiemelt szerepet kapnak a posztgraduális képzés különböző formái, a fizikai foglalkozásokra képesítő, a pénzügyi, számviteli, társadalombiztosítási, adóügyi feladatokra felkészítő, a külkereskedelemmel, a vámügyekkel és a vállalkozások előkészítésével kapcsolatos tanfolyamok.

Egyesületünk egyre nagyobb mértékben vesz részt a munkanélküliek átképzésében is. A regionális munkaügyi központ elsősorban a szakképesítést nyújtó tanfolyamainkat és a nyelvoktatást támogatja.

Szervezi az Origó (Rigó utcai) államilag elismert, a TELC államilag elismert, nemzetközi nyelvvizsgákat, valamint a Corvinus államilag elismert általános-, és szaknyelvi (közgazdasági és nemzetközi kapcsolatok) vizsgákat.

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület a társadalmi és egyéni igényekhez igazodó képzéstől a szakképesítést nyújtó tanfolyamokon át a közhasznú ismeretnyújtásig terjedő oktatás állandóan bővülő színes palettáját kínálja.

www.vasitit.hu

aW5mb0B2YXNpdGl0Lmh1

KzM2OTQ1MDk1MDA=

facebook

Programok

Nyitott stúdió

9700 Szombathely,
Kőszegi u. 2.
II. emelet