Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az Agrárminisztérium háttérintézményeként országos hatáskörben felügyeli az élelmiszerlánc-biztonsági szabályok betartását, küzd az élelmiszerhamisítások és a feketegazdaság ellen.
GMO-k az élelmiszerláncban, GMO-k előállítása, kimutatása, a GMO laboratórium bemutatása
Az élelmiszerekkel érintkező anyagok és tárgyak használata napjainkban
Mikrobiológia a gyakorlatban. A mikroorganizmusok láthatatlan világának felfedezése
Mézvizsgálatok bemutatása, mézkóstolás
Ízek, színek, illatok, állomány. Alkalmas lennél érzékszervi bírálónak?
Maradékok nyom nélkül – Élelmiszerpazarlásról játékosan
Mitől színes a fagyi, a szörp, a cukorka? A színezékek vizsgálata
Barátok vagy ellenségek az élelmiszeriparban?
Élelmiszerek a mikroszkóp alatt - bemutató
Baktériumok: avagy még mire jó a PCR?
Fehér vagy fekete? Gabonaipari vizsgálati bemutató
Érzékszervi vizsgálatok bemutató
Mester u.81.