Szervező intézmények

Adatok

Az Abacusan Stúdió tehetséggondozással, tudományos ismeretterjesztéssel, valamint iskolai robotika oktatási módszertan fejlesztésével, tanártovábbképzéssel foglalkozó nonprofit szervezet.
Állandó helyszínünk, az Abacusan STEM Stúdió komplex szemléletű, tapasztalati tanulásra épülő, játékos megközelítésű természettudományos, robotika és művészeti műhelyeiben tanórán kívüli tehetséggondozó és készségfejlesztő foglalkozásokon, családi napokon vehetnek részt az általános- és középiskolás gyerekek.

abacusan.hu

1094 Budapest, Páva u. 8.

Megközelítés: 4/6 villamos Tompa utcai megálló, M3 metró Corvin-negyed megálló, 2 villamos Boráros tér

Intézményi székhely: Abacusan STEM Stúdió

aW5mb0BhYmFjdXNhbi5odQ==

KzM2MjAzNzIyNjI4

https://www.facebook.com/abacusan

Adatok

Az Agrártudományi Kutatóközpont Agroverzum Tudományos Élményközpontja az aktuális agrártudományi kutatási eredményeket népszerűsíti a látogatók körében.
A Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézete Martonvásáron, a Növényvédelmi Intézet és a Talajtani és Agrokémiai Intézet Budapesten működik.

agroverzum.hu

2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2.

Megközelítés: Parkoló a Kodály Zoltán utca felől.

aGFydG1hbm4uZXZhQGFncm92ZXJ6dW0uaHU=

KzM2MzAyNTE1NzUy

https://www.facebook.com/Agroverzum-1323586924400419

Adatok

A Talajtani Intézet célja és feladata, hogy tudományos kutatási eredményeivel segítse elő és támogassa a fenntartható földhasználatot, a talaj védelmét, a modern, költség- és környezetkímélő talajhasználatot és a talajjavítást. Az Intézet alap- és alkalmazott kutatásokat folytat, fejlesztéseket végez, valamint részt vesz tudományos és szakmai ismeretek átadásában a társadalom részére.

mta-taki.hu/hu/intezet

1022 Budapest, Herman Ottó út 15.

Megközelítés: II. épület

Intézményi székhely: 1022 Budapest, Herman Ottó út 1022

dGFraUBhdGsuaHU=

https://www.facebook.com/talajtani.intezet

https://www.instagram.com/talajtani_intezet/?hl=hu

https://twitter.com/soil_sciences, https://youtube.com/channel/UC6musDzHDSqmMYGT_l-HAmA, https://www.linkedin.com/company/institute-for-soil-science

Adatok

Az am-LAB -et választották az európai kontinensről, 1000 ember előtt 2020. legjobb digitális innovációs központjának, mely saját eszközparkkal és fejlesztőkkel nyújt tematikus programokat, illetve biztosít versenyképes kutatási környezetet.

Széleskörű szolgáltatásai kiterjednek az additív prototípusgyártás és sorozatgyártás, az egyéni igényen alapuló számítógépes animáció (CGI), kiterjesztett valóság (AR) alkalmazások, piaci termék bevezetés, mesterséges intelligencia alapú algoritmusokon alapuló adatelemzések területére.

am-lab.hu/hu/index.php

9700 Szombathely, Zanati út 9700

Intézményi székhely: 9700 Szombathely, Zanati út 9700

aW5mb0BhbS1sYWIuaHU=

KzM2MjAzMzQ1MzEy

https://www.facebook.com/amlabhungary/

Adatok

A 2002-ben alapított Andrássy Egyetem (AUB) az egyetlen, teljes egészében német nyelvű felsőoktatási intézmény a német nyelvterületen kívül.
Jelenleg mintegy 200 diák és számos tudományos munkatárs – több, mint 20 országból – tanul, oktat és kutat a budapesti német nyelvű egyetemen. Az AUB az európai integrációra fókuszálva Közép- és Kelet- Európára, illetve a Duna-régióra helyezi a hangsúlyt. Az egyetem kompetens Európa-szakértők képzését, valamint az interdiszciplinaritás elvének oktatásban való alkalmazását tűzte ki céljaként. A német, mint tudományos nyelv terjesztése mellett az AUB a Duna-menti országok közötti együttműködés kiemelt támogatója.

andrassyuni.eu/

1088 Budapest, Pollack Mihály tér 3.

Intézményi székhely: Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem

cHJvamVrdGVAYW5kcmFzc3l1bmkuaHU=

https://www.facebook.com/Andrassyuni/

https://www.instagram.com/andrassy_uni/?hl=de

https://www.youtube.com/user/andrassyuni

Adatok

A budapesti székhelyű Antall József Tudásközpont fő küldetése, hogy az antalli külpolitika szellemiségének megfelelően nemzeti, közép-európai és az euro-atlanti együttműködés viszonylatában releváns témákban végez kutatási és ismeretterjesztési tevékenységet. A think tank által vizsgált területek közé tartozik a Visegrádi Együttműködés, az EU, USA és Kína jövőbeni szerepe, a Közel- és Távol-Kelet viszonyai, a biztonságpolitika, valamint a technológiai és társadalmi innováció. A Tudásközpont több mint tízéves fennállása alatt számos rendezvénysorozatot és konferenciát hívott életre, amelyek egyaránt szólnak a felsőoktatásban tanulóknak, valamint a hazai és nemzetközi szakmai közönségnek. A tehetséggondozás, mint antalli gondolat és a különböző tudományterületeken megvalósuló hiánypótlás a Tudásközpont szakmai tevékenységének alapvetései.
A kutatási tevékenységet összefogó iroda, a két nemzetközi iroda (Európai kapcsolatok, Globális kapcsolatok), egy tematikus iroda (Tehetséggondozás és Innovációs iroda), a Győrött létrehozott, valamint a 2015-ben megalapított brüsszeli iroda által végzett munka legfőbb célja az országon belüli és országok közötti intézményi kapcsolatok bővítése, valamint a szakmai együttműködések elmélyítése nemzetközi konferenciák, workshopok, közös kutatások, könyvkiadás és előadás-sorozatok révén.

ajtk.hu/

1027 Királyfürdő utca 4.

YWp0a0BhanRrLmh1

KzM2MjAzMTA4Nzc2

https://www.facebook.com/aj.tudaskozpont

https://www.instagram.com/tudaskozpont/

https://www.youtube.com/channel/UCuP2r22LUnLqb7yGKHtuyiw; https://twitter.com/tudaskozpont; https://www.linkedin.com/company/antall-j%C3%B3zsef-knowledge-centre

Adatok

Az Atomenergetikai Múzeumban a műszaki eredmények mellett kiemelt szerepet kap a természettudományok, azon belül a fizika népszerűsítése. Rendezvényeinken rendre megjelennek a különleges fizika kísérletek is.

muzeum.atomeromu.hu

7030 Paks, HRSZ.: 8803/17

Megközelítés: A rendezvény az ASE Sportcsarnok melletti területen lesz. Cím: Paks, Kishegyi út és Gesztenyés utca kereszteződése.

Intézményi székhely: Atomenergetikai Múzeum

a3JpenNhbmFAbnBwLmh1

https://www.facebook.com/AtomenergetikaiMuzeum

https://www.youtube.com/channel/UCT8PDLpk0TtanO6Cjg8YOlg

Programok

Mesél az ég

Adatok

A BCSE egy olyan egyesület, mely összefogja a Bakonyban élő (Ajka, Úrkút, Tapolca, Várpalota) csillagászat és tudomány iránt érdeklődő személyeket egy jó hangulatú közösségbe.

bacse.hu/

8400 Ajka, Babucsa Civil ház

YmNzZS52YXJwYWxvdGFAZ21haWwuY29t

KzM2MzA1MTU4OTA5

Adatok

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. célja a hazai vállalatok versenyképességének és hatékonyságának növelése sikeres innováció és technológiatranszfer révén, szoros együttműködésben vezető hazai és külföldi partnerintézményekkel. Megrendelőink számára – ez jelenleg több mint 200 vállalatot jelent – komplex tudományos és műszaki megoldásokat kínálunk több szakterületen, amelyek hozzájárulhatnak versenyképességük növeléséhez.

Együttműködünk az állami, az akadémiai szféra, a felsőoktatás intézményeivel és azok kutatási központjaival, számukra betöltve az innovációs összekötő szerepét is az alkalmazott kutatás-fejlesztési és technológia transzfer tevékenységen keresztül. Szellemi műhelyként, kutatóink és szakértő csapatunk révén, képesek vagyunk a felmerülő ipari kutatás-fejlesztési igényeket nemzetközi összehasonlításban is magas szakmai színvonalon kiszolgálni, és azokat az ötlettől egészen a megvalósulásig eljuttatni. Nemzetközi konzorciumépítésben, hálózatosodásban, illetve európai uniós kutatási, fejlesztési és innovációs pályázatokban is aktív szerepet vállalunk, valamint technológiai inkubációs tevékenységet is végzünk.

Küldetésünknek tekintjük, hogy egyfajta katalizátorként, kiemelkedő technológiai színvonalú és nemzetgazdasági szinten is számottevő, magas hozzáadott értéket közvetítő nemzetközi és hazai projektekben vegyünk részt, amelyek hasznosulásukkal jelentős mértékben képesek szolgálni a társadalmi jólétet.

bayzoltan.hu

1117 Budapest, Kondorfa utca 1116

Intézményi székhely: 1117 Budapest, Kondorfa utca 1.

YmF5em9sdGFuQGJheXpvbHRhbi5odQ==

MDYxNDYzMDUwMA==

https://www.facebook.com/bayzoltan.hu

https://www.youtube.com/channel/UC5zTAbT04lzML9R1HW8l2mA

Adatok

Pungor Ernő alapítónkat vitathatatlanul a magyar műszaki fejlesztés vezéregyéniségeként tartják számon mind a mai napig. Neve összeforrt a fejlett technológiák és eljárások kutatásával, széles körű alkalmazásával, valamint mindezen értékek előállításához nélkülözhetetlen állami, társadalmi és gazdasági erőforrások megteremtésével. A hazai K+F intézményrendszer átalakításában elismerten legfontosabb kezdeményezése volt a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány életre hívása.
“Az alkotásokhoz nem elsősorban pénz kell, hanem agy. – mondta Pungor Ernő 1993-ban – Maga a kutatógarnitúra elsősorban olyan vállalkozó szellemű fiatal emberekből állna, akik össze tudják kapcsolni a kutatást és az ipari alkalmazást. Ehhez a munkához nem lehetett volna jobb példaképet kiválasztani, mint Bay Zoltánt, aki élete végéig az alapkutatástól a megvalósulásig tudott maradandót alkotni a magyarságnak”
(Forrás: Fáradhatatlanul – Pungor Ernő élete és munkássága)

Az alapítás évétől kezdve a Bay Zoltán Intézet vezetői és munkatársai elkötelezettek az oktatás és kutatás szoros együttműködésének megteremtése és fejlesztése mellett, amely szükséges és elengedhetetlen feltétele a kiemelkedő eredmények elérésének.
Kutatóközpontunk az elmúlt 25 év során sokféle szervezeti formában szerteágazó szakmai tevékenységet végzett, és magyarországi, sőt nemzetközi összehasonlításban is jelentős kutatási tapasztalatra tett szert.

bayzoltan.hu

3519 Miskolc, Iglói út 2

Intézményi székhely: 3519 Miskolc, Iglói út 2

dGltZWEua29zemVnaUBiYXl6b2x0YW4uaHU=

KzM2NDY1NjAxMTA=

Adatok

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. célja a hazai vállalatok versenyképességének és hatékonyságának növelése sikeres innováció és technológiatranszfer révén, szoros együttműködésben vezető hazai és külföldi partnerintézményekkel. Megrendelőink számára – ez jelenleg több mint 200 vállalatot jelent – komplex tudományos és műszaki megoldásokat kínálunk több szakterületen, amelyek hozzájárulhatnak versenyképességük növeléséhez.

Együttműködünk az állami, az akadémiai szféra, a felsőoktatás intézményeivel és azok kutatási központjaival, számukra betöltve az innovációs összekötő szerepét is az alkalmazott kutatás-fejlesztési és technológia transzfer tevékenységen keresztül. Szellemi műhelyként, kutatóink és szakértő csapatunk révén, képesek vagyunk a felmerülő ipari kutatás-fejlesztési igényeket nemzetközi összehasonlításban is magas szakmai színvonalon kiszolgálni, és azokat az ötlettől egészen a megvalósulásig eljuttatni. Nemzetközi konzorciumépítésben, hálózatosodásban, illetve európai uniós kutatási, fejlesztési és innovációs pályázatokban is aktív szerepet vállalunk, valamint technológiai inkubációs tevékenységet is végzünk.

Küldetésünknek tekintjük, hogy egyfajta katalizátorként, kiemelkedő technológiai színvonalú és nemzetgazdasági szinten is számottevő, magas hozzáadott értéket közvetítő nemzetközi és hazai projektekben vegyünk részt, amelyek hasznosulásukkal jelentős mértékben képesek szolgálni a társadalmi jólétet.

bayzoltan.hu

6726 Szeged, Derkovits fasor 2.

YmF5em9sdGFuQGJheXpvbHRhbi5odQ==

KzM2NjI0MzIyNDg=

https://www.facebook.com/bayzoltan.hu

Adatok

A BioTalentum Kft. 2005-ben alapított vállalkozói kutatóhely. A vállalkozás fő tevékenységi köre az őssejttenyésztést, génmanipulált sejtes és állatmodellek előállítását magába foglaló biotechnológiai kutatás-fejlesztés, illetve ezek eredményeinek piaci hasznosítása. A cég fő feladata orvos biológiai kutatások, valamint gyógyszer tesztelés és toxikológia céljára használható új in vitro sejtes modellek kutatása és létrehozása, valamint - munkatársaink magas színvonalú és sokoldalú tapasztalataira alapozva - tudományos / technológiai szolgáltatások nyújtása akadémiai és ipari kutatócsoportok számára.

biotalentum.hu

2100 Gödöllő, Szent-Györgyi A. u. 4.

Y29uc3VsdGluZ0BiaW90YWxlbnR1bS5odQ==

MDYyODUyNjIwOQ==

https://www.facebook.com/biotalentumconsulting

Adatok

1823-ban Schedius Lajos akadémikus oktatási elvei alapján indult el gimnáziumunk működése. E szellemiségnek és a kiváló igazgatóknak, tanároknak köszönhető, hogy iskolánk az évtizedek folyamán olyan sok nagyságot adhatott a világnak.

Az oktatás kezdetben a mai Deák téren, majd 1864-től a Sütő utcában folyt. Később ez a hely is szűknek bizonyult. Glosius Dániel és felesége, Artner Sarolta alapítványa, valamint a magyar állam támogatása tette lehetővé, hogy a gimnázium 1904-től új, tágasabb épületben működhessen.
Az 1945 után hatalomra kerülő kommunista diktatúra ellehetetlenítette az egyházi iskolák életét, így 1952-től a fasori gimnáziumban megszűnt a tanítás.

1989-ben az evangélikus egyház elsőként kapta vissza oktatási célra az épületet. Ebben nagy szerepük volt az öregdiákoknak, köztük a Nobel-díjas Wigner Jenőnek. 37 év után nagy lendülettel indult meg az iskola felszerelése és az oktatás dr. Gyapay Gábor volt fasori tanár igazgatásával, valamint számos egykori fasori és Deák téri tanárral.

Nem volt könnyű feladat a régi szellem újjáélesztése, de az elmúlt évek során a fasori diákok rengeteget tettek iskolánk hírnevének öregbítéséért. Tanulóink szép sikerrel vesznek részt az országos középiskolai versenyeken, és kiválóan megállják a helyüket az orvosi, jogi, közgazdasági és műszaki egyetemeken, illetve más felsőoktatási intézményekben.
Jelenleg négy és nyolc évfolyamos gimnáziumként működünk, és a minőségi oktatás elkötelezettjei vagyunk. Noha az iskola fenntartója a Magyarországi Evangélikus Egyház, ez nem jelenti azt, hogy kizárólag evangélikus vallású diákok jelentkezését várjuk. Arra törekszünk, hogy az iskolát meghatározó felekezeti jelleg a többi keresztény felekezet iránt való nyitottsággal párosuljon. Olyan szellemi műhely kívánunk lenni, ahol növendékeink minden támogatást megkapnak a folyamatos önműveléshez. A szülők véleménye kardinális jelentőségű számunkra, és az iskolateremtésben is partnernek tekintjük őket. Az oktatáson túl fontosnak tartjuk fiataljaink egészséges lelki művelését. Pedagógiai hitvallásunk: „Az Úrnak félelme az ismeret kezdete.” (Péld 1,7) A felvételi vizsgákhoz valamelyik történelmi egyház ajánlását is kérjük, tanulóinktól pedig elvárjuk a keresztény hit és értékrend iránti fogékonyságot. Célunk, hogy diákjainkat szilárd jellemmel, használható tudással, kiművelt emberfőkként bocsássuk tovább útjukra.

A hittan és a latin nyelv kötelező tantárgy gimnáziumunkban, de nagy súlyt helyezünk az angol, német, francia és olasz nyelv oktatására is. Használható, nem csak papíron meglévő nyelvtudást szeretnénk diákjainknak nyújtani, arra törekszünk, hogy tanulóinknak lehetőséget adjunk a külföldi nyelvgyakorlásra is. Ebben fontos szerep jut a külföldi oktatási intézményekkel kialakított testvériskolai és egyéb nemzetközi kapcsolatainknak, de a beszédkészség fejlesztését szolgálják a délutáni – tanóráktól független – nyelvi foglalkozások is.

A régi Fasor hagyományaihoz hűen szívügyünknek tekintjük a reál tárgyak magas szintű oktatását is. Örömünkre szolgál, hogy a természettudományi szakórákat és a többi speciális eszközrendszert igénylő tanórát külön szaktantermekben taníthatjuk. Vidéki tanulóinknak a Rózsák terén működő evangélikus kollégium ad otthont. Diákjaink különféle fakultációk (emelt szintű érettségire való előkészítők, szakkörök) közül választhatnak, és különböző diákkörök munkájába kapcsolódhatnak be. Az intézmény sokszínű kulturális életében kiemelt szerepük van a jótékony célú rendezvényeknek. Az iskola épülete mindemellett számos más, igényes kulturális programnak is helyt ad.

fasori.hu/

1071 Budapest, Városligeti fasor 1071

Intézményi székhely: 1071 Budapest, Városligeti fasor 1071

aGFtb3IuZW5kcmVAZmFzb3JpLmh1

https://www.facebook.com/fasori

Adatok

Majd’ száz éves hagyományainkra építve folyamatosan fejlődünk. Oktatóinkkal, kutatóinkkal, munkatársainkkal azért dolgozunk, hogy a folyamatosan megújuló Corvinus a világ legjobb egyetemei közé tartozzon, és itt, Magyarországon képezzük a régió társadalmi és gazdasági elitjét. Célunk, hogy a tehetséges hallgatóknak ne kelljen külföldi egyetemet választaniuk ahhoz, hogy nemzetközileg elismert, versenyképes és piacképes tudást szerezzenek. Arra törekszünk, hogy minél több Magyarország, Európa és a világ számára érdekes, elismerést kiváltó és közös ügyeinket előmozdító kutatási eredménnyel álljunk elő. Célunk, hogy szabad embereket neveljünk; hiszünk a tudás egyetemességében és abban, hogy a gondolkodás különbségek megállapításán alapszik, amit vitákon keresztül tudatosítunk.

uni-corvinus.hu

1093 Budapest, Fővám tér 8

Intézményi székhely: 1093 Budapest, Fővám tér 8

bWVsaW5kYS5wYXBAdW5pLWNvcnZpbnVzLmh1

KzM2MTQ4MjUyODc=

https://www.facebook.com/Corvinus.Official/

https://www.instagram.com/uni.corvinus/

https://www.linkedin.com/school/corvinus-university-of-budapest/mycompany/

Adatok

A BGE Magyarország első számú üzleti képzést nyújtó egyeteme, mely a gazdaságtudomány területén – többek között turizmus-vendéglátás, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem és marketing, pénzügy és számvitel, gazdálkodási és menedzsment, gazdaságinformatikus, valamint emberi erőforrások szakon – közel 17.000 hallgatót képez. Intézményünk 2016 januárja óta Budapesti Gazdasági Egyetem néven, alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja oktatási és kutatási tevékenyégét. Három karunk Budapesten működik: a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar (KVIK), a Külkereskedelmi Kar (KKK), valamint a Pénzügyi és Számviteli Kar (PSZK). Piaci elismertségünket élményalapú, gyakorlatorientált, a piaci igényekhez illesztett képzési struktúránknak köszönhetjük. Fenntarthatósági törekvéseink, nemzetköziesedési folyamataink és vállalkozásbarát szemléletünk pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a BGE Magyarország első számú üzleti képzést nyújtó egyetemévé vált.

uni-bge.hu

1055 Budapest, Markó utca

Megközelítés: 29-31.

Intézményi székhely: 1055 Budapest, Markó utca

a29ydHZlc2kuZG9yaW5hQHVuaS1iZ2UuaHU=

MDYxMzAxMzQyNA==

https://hu-hu.facebook.com/unibge/

https://www.instagram.com/unibge/

https://www.youtube.com/user/BGFBudapest

Adatok

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közép-Európa és Magyarország egyik vezető felsőoktatási intézménye, 1782-es alapításával az első olyan intézmény, amely egyetemi keretek között, egyetemi struktúrában folytatott mérnökképzést. Nyolc karával és több mint 24 000 hallgatójával Magyarország egyik legnagyobb egyeteme. Munkatársai tudományos és innovációs tevékenységének köszönhetően a műszaki és természettudományok, valamint a gazdaság- és társadalomtudományok szerteágazó területein születnek új kutatási eredmények.

tudprog.bme.hu/kutej/2021/

1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.

a29ueXZ0YXIudGl0a2Fyc2FnQGJtZS5odQ==

Adatok

Bemutató csillagvizsgáló

3534 Miskolc, Csillagvizsgáló

Intézményi székhely: 3534 Miskolc, Csillagvizsgáló

bWlza29sY2ljc2lsbGFnZGFAZ21haWwuY29t

Adatok

Dunakeszin a Duna-parti lakótelep szívében fekvő 8 évfolyamos általános iskolánk kulturális és sport központja ennek a városrésznek. Fennállása alatt számos hagyományt teremtett, megalapozta jó hírnevét a városban és annak környékén. Évente sok-sok szabadidős programot kínálunk, melyekre szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Olvass tovább: https://www.dunakeszikorosi.hu/

dunakeszikorosi.hu

2120 Dunakeszi, Garas utca 26.

Intézményi székhely: Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

aXNrb2xhQGR1bmFrZXN6aWtvcm9zaS5odQ==

KzM2MjczNDIzNDQ=

https://www.facebook.com/korosidunakeszi

https://www.youtube.com/user/dunakeszikorosi

Adatok

A Dunaújvárosi Egyetem egyik fő küldetése, hogy a műszaki, informatika tudományág, a hozzájuk kapcsolódó kutatások területén az országban és nemzetközileg is egyaránt vonzó, biztos szakmai tudást adó egyetem legyen. Legalább ennyire fontos pozícióink megőrzése a gazdaságtudományok, a társadalomtudomány és a pedagógusképzés képzési területeken is. 2019-ben már 8 Bsc/BA alapszak és 5 felsőoktatási szakképzési szak, 3 mesterképzési szak, továbbá 16 szakirányú továbbképzés választható.

A Dunaújvárosi Egyetem nemzetközi felsőoktatási intézmény. A 2006/07-es tanévben kezdtük meg nemzetközi kapcsolatainak és képzéseinek kiépítését, ekkor indítottuk el első angol nyelvű okleveles képzési programunkat.

Mára hat alapszakon és két mesterszakon fogadjuk az angol nyelven tanulni vágyó fiatalokat a világ minden tájáról. Külföldi hallgatóink a világ több, mint 35 országából érkeznek egyetemünkre. A Stipendium Hungaricum Ösztöndíjprogramban annak indulása óta részt veszünk fogadó egyetemként, ösztöndíjas hallgatóink száma évről évre emelkedik.

A Dunaújvárosi Egyetem számos Európán belüli és kívüli felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodást az Erasmus+ program keretében, lehetővé téve ezzel hallgatóink számára, hogy egy vagy két féléven keresztül külföldön is végezhessenek ösztöndíjjal támogatott tanulmányokat. Ezzel párhuzamosan egyetemünk évek óta egyre népszerűbb az Erasmus+ program keretében Európán belülről és kívülről részképzésre érkező egyetemisták körében.

Folyamatos fejlődés
Az elmúlt tíz évben, a közel tízmilliárdos fejlesztésnek köszönhetően nemzetközi színvonalú campust építettünk: belvárosi főépületünkkel és szomszédos kollégiumainkkal valóságos körgyűrűt alkotnak új létesítményeink. Színvonalas kollégiumainkban ma már valamennyi szállást igénylő elsőéves hallgatónknak - a egyetemi belső informatikai hálózatra, internet-csatlakozásra és kábeltelevíziózásra is lehetőséget adó, fürdőszobás lakóegységekben - szállást tudunk biztosítani. A szobákban hűtőszekrény, az emeleteken korszerűen felszerelt konyhák és mosókonyhák teljes komfortot biztosítanak számukra. Szobáink a nemzetközi Youth Hostel hálózat kínálatában is szerepelnek.

uniduna.hu/

2400 Dunaújváros, Táncsics Mihály utca 1/a

a29tbXVuaWthY2lvQHVuaWR1bmEuaHU=

KzM2MjU1NTEyNDM=

https://www.facebook.com/DunaujvarosiEgyetemHivatalosOldala

https://www.instagram.com/dunaujvarosiegyetem/

Adatok

Az Edutus Egyetem egy fiatal, dinamikusan fejlődő, környezettudatosan működő egyetem.
Komplex szakkínálatával, nagyfokú gyakorlatorientáltságával, modern infrastruktúrájával és szemléletével, növekvő hallgatói létszámával, pezsgő diákéletével és professzionális oktatási, kutatás-fejlesztési, konzultációs szolgáltatásaival a felsőoktatás markáns szereplője. Gazdasági, műszaki képzések Budapesten, Tatabányán, Tatán, Sümegen, Bodrogkeresztúron és Székelyudvarhelyen.

edutus.hu

2800 Tatabánya, Stúdium tér 1. 2800

Intézményi székhely: 2800 Tatabánya, Stúdium tér 2800

bWFpbEBlZHV0dXMuaHU=

KzM2MzQ1MjA0MDA=

https://www.facebook.com/edutus.hu

http://www.instagram.com/_edutus_/

https://www.youtube.com/channel/UCU0PWcWgaGaMjL5LwBLBttA

Adatok

Energiatudományi Kutatóközpont (EK) működésének célja, hogy nemzetközi színvonalú alap-, alkalmazott- és fejlesztő tudományos kutatásokat folytasson a nukleáris energetika, a funkcionális anyagok és nanorendszerek, a környezetvédelem, energiatakarékosság és az energiabiztonság területeken.

Az Energiatudományi Kutatóközpont 2012-ben jött létre az akadémiai kutatóintézetek újra szervezését követően.

Alapjait az Atomenergia Kutatóintézet és az Izotópkutató Intézet képezte. 2015-ben csatlakozott az intézethez a Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézet.

Az Energiatudomány Kutatóközpont az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat tagja.

Célterületek:

az atomenergiáról szóló törvényben foglaltaknak megfelelő alap-, alkalmazott és fejlesztő kutatás,

az atomerőművek biztonsági elemzése,

alap-, alkalmazott és fejlesztő kutatás a megújuló energiaforrások területén,

környezetvédelem-környezeti ellenőrző rendszerek,

funkcionális anyagok kutatása,

a Budapesti Kutatóreaktor üzemeltetése.

ek-cer.hu/

1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33

Megközelítés: A 21-es busz végállomásánál található

Intézményi székhely: 1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33

a29tbXVuaWthY2lvQGVrLWNlci5odQ==

https://www.facebook.com/EnergiatudomanyiKutatokozpont

https://www.youtube.com/channel/UCRPgD9aHZKGHMw87MU_LH0g/featured

Adatok

Kutatóközpontunk fő feladata a biológiai sokféleség és az ökoszisztémák vizsgálata, beleértve a vízi és szárazföldi élővilágot, valamint az elméleti evolúcióbiológiai kérdések magas színvonalú kutatása. Központunk elsősorban ökológiai kutatásoknak ad otthont, számos vizsgálatunk kapcsolódik a mező- és erdőgazdálkodás biodiverzitásra kifejtett hatásához. Emellett alapvető kutatások kezdődtek a különböző betegségek evolúciós hátteréről (darwini medicina), valamint intenzív vizsgálatok folynak a klímaváltozás hatására megjelenő új betegségek előrejelzésének és kontrolljának evolúciós vonatkozásairól.

ecolres.hu

1113 Budapest, Karolina út 29.

Intézményi székhely: ELKH Ökológiai Kutatóközpont

bWF6c2Eua2F0YWxpbkBlY29scmVzLmh1

KzM2MTI3OTMxMDA=

https://www.facebook.com/profile.php?id=100055389161830

Adatok

Célunk az elsősegély-ismeretek minél szélesebb körú terjesztése.

alapitvany.elsosegely.hu/

1134 Budapest, Angyalföldi út 5/b

Megközelítés: Dózsa György őt, metrómegálló

Intézményi székhely: 1134 Budapest, Angyalföldi út

YWxhcGl0dmFueUBlbHNvc2VnZWx5Lmh1

KzM2MjA3Nzk0Nzc5

https://www.facebook.com/elsosegelyalapitvany

Adatok

Gimnáziumunkban évtizedek óta folytatunk matematikai, természettudományos, humán és nyelvi tehetséggondozó tevékenységet programjainkhoz, tagozatainkhoz kapcsolódóan. 2015-ben nyertük el a kiváló akkreditált tehetségpont minősítést, 2017-ben pedig a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet. Partnerkapcsolatainknak köszönhetően kutatók és egyetemi tanárok tartanak előadásokat diákjainknak és évente több tudományos kiállításra, gyárlátogatásra és bemutatóra visszük az érdeklődő diákokat. Az Eötvös-labor korszerű laboratóriumi eszközei naprakésszé teszik diákjaink természettudományos oktatását, a labor ad helyet robotika szakkörünknek és versenyfelkészülésnek. Évtizedes hagyományokkal bíró országos tanulmányi versenyt szervez tantestületünk magyar irodalom, spanyol nyelv és földrajz témakörben, a matematika és fizika munkaközösség idén 42. alkalommal készül az Öveges József Emlékversenyen lebonyolítására.

eotvos-tata.edu.hu/

2890 Tata, Tanoda tér 5.

Intézményi székhely: Eötvös József Gimnázium

c3plaWRpYWtAZ21haWwuY29t

KzM2MjAzMTc2NDQ3

Adatok

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Magyarország legrégebb óta folyamatosan működő, nemzetközileg is elismert, a felvételizők körében legnépszerűbb egyeteme. Minden évben ide jelentkezik és ide nyer felvételt a legtöbb felvételiző, itt tanít a legtöbb akadémikus és tudományos fokozattal rendelkező kutató az országban. Idén ősszel már a 386. tanév kezdődött meg. A HVG Diploma 2020 kiadványa szerint az ELTE a legjobb magyar egyetem, a Bölcsészettudományi Kara az ország legjobb kara, míg Természettudományi Kara a harmadik a listán. Az említett karokon túl még hat másikon folyik a színvonalas oktatás és kutatás, ezek: Állam- és Jogtudományi Kar, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Informatikai Kar, Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Tanító- és Óvóképző Kar, Társadalomtudományi Kar. Az elmúlt években ELTE-s diploma szerezhető már Szombathelyen is, valamint az ELTE hamar népszerűvé váló Gazdálkodástudományi Intézetében is. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem a tehetségek találkozóhelye, itt tanultak és tanulnak a jövő elismert tudósai, szakemberei, művészei, sportolói és közéleti személyiségei.

elte.hu

1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.

Megközelítés: Ez az intézményi székhely címe, kérjük programjainkat kizárólag ONLINE keressék.

Intézményi székhely: Intézményi székhely

dHVkb21hbnlwb2xpdGlrYUByay5lbHRlLmh1

MDYzMDA4NTQzODA=

https://www.facebook.com/elte.megeri

https://www.instagram.com/elte_official/

https://www.youtube.com/user/ELTEfilm

Adatok

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a magyar felsőoktatás meghatározó, dinamikusan fejlődő intézménye, mely Egerben és Jászberényben, öt karon piacképes képzéskínálattal, egyedi ösztöndíj-lehetőségekkel, családias hangulattal várja a hallgatókat. Az agrárképzés, a bölcsészettudományok, a pedagógusképzés, a gazdaság- és társadalomtudományok, a természettudományok, az informatika, a sporttudományok, művészetek és a művészetközvetítés terén kínálunk képzéseket, de nagy hangsúlyt fektetünk a duális képzésekre is. 32 alapszakon, 11 mesterszakon, 9 felsőoktatási szakképzésen és 21 osztatlan képzésen érhetőek el szakjaink. Tanárképzésben 84 féle szakpár közül választhatnak a jelentkezők nappali és levelező tagozaton.
A változó társadalmi igényekre érzékenyen reagálni képes korszerű és minőségi oktatásunk őrzi a régió felsőoktatásának évszázadokra visszanyúló hagyományait és annak kulturális örökségére alapoz.
Intézményünk múltja a 18. század közepéig nyúlik vissza: 1774-től a Líceumnak elnevezett épületkomplexumban elkezdődött a képzés. Az alapító gróf Eszterházy Károly püspök nevét 1989-ben vette fel az intézmény, 2016. július 1-jén pedig az egri püspök kétszázötven éves álma vált valóra: egyetemmé vált az egri főiskola. 2021. augusztus 1-je újabb történelmi nap az egyetem életében: ekkortól az intézmény fenntartója az Egri Főegyházmegye, új neve Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.
A jelenleg 5 karral működő, közel 7000 hallgatóval és 250 egyetemi oktatóval rendelkező intézmény kötődik hagyományaihoz, ápolja szellemi örökségét, de figyelemmel fordul a társadalmi folyamatok felé is. A cél az, hogy az oktatási szolgáltatások minőségének emelésével, a hallgatói igényekre figyelő átjárható, választási lehetőséget nyújtó, rugalmas tanulmányi rendszer kiépítésével európai színvonalú, ugyanakkor a régió speciális nevelési problémáinak kezelésére felkészítő oktatással, hazai és nemzetközi elismertségre is számot tartó, értékes diplomákat adjon ki egyetemünk. Célunk továbbá a gazdag kínálatú, folyamatosan magas színvonalú, rugalmas és átjárható képzés biztosítása, törekedve arra, hogy tanulmányaik befejezését követően hallgatóink biztos munkaerőpiaci kompetenciákkal rendelkezzenek, és kínálatunkban megjelenjen több külföldi felsőoktatási intézménnyel közösen kialakított program is.

uni-eszterhazy.hu

3300 Eger, Eszterházy tér 1

Intézményi székhely: 3300 Eger, Eszterházy tér 1

a29tbXVuaWthY2lvQHVuaS1lc3p0ZXJoYXp5Lmh1

KzM2MzY1MjA0MDA=

https://www.facebook.com/eszterhazyuniversity/?ref=page_internal

https://www.instagram.com/unieszterhazy/?fbclid=IwAR2Zn_YxVenQMjEBthVkRZTHE0HM-DA3whp1Ktp9XpU69EVmtrK5ht0fl8M

Adatok

Az evosoft Hungary Kft. a Budapest Business Journal felmérése szerint Magyarország vezető szoftverháza (Budapest Business Journal Book of Lists 2018/2019, Szoftverfejlesztők), a Siemens Advanta egyik legfontosabb stratégiai partnere, és a hazai informatikai piac meghatározó, stabil szereplője. Az evosoft Hungary Kft. 100 %-ban az evosoft GmbH leányvállalata, amely a Siemens Advanta része.

A Siemens AG stratégiai fontosságú kutatási-fejlesztési partnereként a technológiai óriás szinte valamennyi szakterületén jelen vagyunk, egyre több termékfejlesztési és rendszertesztelési feladatot és egyre több felelősséget kapva az új megbízásokkal.

Az evosoftnál ma már több mint 1500 fő dolgozik, 2020-ban árbevételünk tisztán szoftverfejlesztésből meghaladta a 26,6 milliárd forintot. Dinamikus fejlődésünket az is mutatja, hogy vállalatunk 2021 januárjától új budapesti telephelyre költözött. A XI. kerületi Infoparkban, mindössze néhány percnyi sétára a Műegyetemtől található a legmodernebb technikával felszerelt, LEED Gold minősítéssel rendelkező székhelyünk. A 6 emelettel és 4 mélygarázsszinttel rendelkező épület ad helyet a Budapesten dolgozó valamennyi munkatársunknak. Vidéki telephelyeinket Miskolc mellett Szegeddel bővítettünk, és mindkét régióban a térség meghatározó IT szereplőjévé léptünk előre.

evosoft.hu/

1117 Budapest, Magyar Tudósok körútja 11.

Megközelítés: Gépkocsival a Lágymányosi vagy Petőfi hídról, illetve Dél-Buda irányából is megközelíthető. M4 metróval, a 17, 41, 47, 48, 56-os villamosokkal (Újbuda-központ), az 1-es és 4-6-os villamosokkal, valamint a 133E és 153 buszokkal is elérhető.

Intézményi székhely: evosoft Hungary Kft. székház

c2FsZXNAZXZvc29mdC5odQ==

KzM2MTM4MTY0MDA=

https://www.facebook.com/evosoft.hu

https://www.instagram.com/evosofthu/

https://www.linkedin.com/company/evosoft

Adatok

A Gábor Dénes Főiskola (GDF) három évtizedes múltú, a távoktatásos képzési formát a hazai felsőoktatásban elsőként, és máig eredményesen alkalmazó Intézmény. A GDF legfőbb értékei a kreativitás, az együttműködés, az értékközpontúság, a környezettudatosság, a gyakorlatorientáltság és a családias légkör.
A KutÉj2021 a GDF-en rendezvényünkre a szakmájuk iránt elhivatott GDF-es tanárok és hallgatók, Tehetségpontunk partnerei, az e-learning terén a Tehetségponttal együttműködő kutatók várják az érdeklődőket online, akár regisztráció nélkül is.
Előadásaink szekciókba (MS Teams csatornákba) szervezettek. Főként az informatika, mellette a közgazdaságtan és művészetek, valamint a kapcsolódó tehetséggondozás terén mutatunk be a gyakorlatban használható esettanulmányokat/modelleket.
Az MS Teams-ben a programokra a nem regisztrált vendég a meghirdetett kezdésük előtt néhány perccel tudnak belépni.

gdf.hu/

1119 Budapest, Fejér Lipót utca 70.

aW5mb0BnZGYuaHU=

KzM2MTQ3MjU0NzI=

https://www.facebook.com/GDF.hu

https://www.instagram.com/gabor_denes_foiskola/

Adatok

A Goethe-Institut a Német Szövetségi Köztársaság világszerte tevékeny kulturális intézete. Célja, hogy elősegítse a német nyelv elsajátítását és a nemzetközi kulturális együttműködést.

goethe.de/ins/hu/hu/index.html

1092 Budapest, Ráday utca 58.

aW5mby1idWRhcGVzdEBnb2V0aGUuZGU=

MDYxMzc0NDA3MA==

https://www.facebook.com/goetheinstitut.budapest

https://www.instagram.com/goetheinstitut_budapest/

https://www.youtube.com/user/budapestiGoetheInt

Adatok

Az IncQuery Labs Zrt. egy 2012-ben alapított innovatív IT vállalkozás, mely rendszertervező mérnököknek nyújt szolgáltatásokat az ipari digitalizáció területén.
Szakmai csapatunk 33 okleveles mérnökből áll, akik közül 8 nemzetközileg elismert PhD végzettségű kutató. Cégünk szakmai tanácsadást, domain-specifikus eszközök és programozási nyelvek kutatás-fejlesztését, mérnöki eszközök integrációját és validációs és verifikációs szolgáltatásokat biztosít.
Fő profilunk a modell alapú rendszertervezés, de szolgáltatásaink kiterjednek a nyílt forráskódú technológiák, a kiberfizikai és biztonságkritikus rendszerek támogatására/fejlesztésére. Szaktudásunkat az autóipar, légi- és űripar, az ipari automatizáció, az Internet of Things és a telekommunikáció területein kamatoztatjuk. Partnereink közt tudhatjuk a NASA JPL, Airbus, Embraer, Thales, Ericsson, Thyssenkrupp Presta Hungary, illetve a GE Transportation / Wabtec szervezeteket.

incquerylabs.com

1072 Rákóczi út 36.

aW5mb0BpbmNxdWVyeWxhYnMuY29t

KzM2NzA2MzMzOTcz

https://hu.linkedin.com/company/incquery-labs

Adatok

A Kamilla Optika ahol teljeskörű látásvizsgálat (magasabb rendű aberrációk mérése, binokuláris vizsgálat, biomikroszkópos viszgálat, galucomaszűrés) történik és szemüvegkészítés.

kamillaoptika.hu

2330 Dunaharaszti, Fő út 130

Megközelítés:

Intézményi székhely: 2330 Dunaharaszti, Fő út 130

a2FtaWxsYW9wdGlrYUBnbWFpbC5jb20=

MDY3MDg4NDIzMzA=

https://www.facebook.com/optikadunaharaszti/

Adatok

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Egyetemünk legnagyobb, ma Magyarország második legnagyobb bölcsészettudományi, és az ország egyetemeinek összes kara közül a harmadik legismertebb és legnépszerűbb fakultása. Köszönhető ez a széles körű és magas színvonalú, elkötelezett oktatói és kutatói munkának, a nyílt és őszinte légkörnek, amely az oktatók között, illetve az oktatók és hallgatók között alakult ki az évek során. A Kar nyolc, különböző tudományterületet képviselő intézetében különösen nagy hangsúlyt helyezünk a magyar és a nemzetközi protestantizmus szellemi és erkölcsi hagyományainak, a keresztyénség kulturális értékeinek ápolására, és az egyes tudományágak e hagyományokra épülő, a jelen szerteágazó tudományos irányzatait és kihívásait is figyelemmel kísérő művelésére és oktatására.
A BA- és MA-képzés, valamint az osztatlan tanárképzés mellett szakirányú és pedagógus-továbbképzést is folytatunk. A tudományos utánpótlást a Történelemtudományi Doktori Iskola biztosítja. Nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően részt veszünk európai képzési programokban, hallgatóink számos neves külföldi egyetemen gyarapíthatják tudásukat.

btk.kre.hu/

1088 Budapest, Reviczky utca 4-6.

Megközelítés:

Intézményi székhely: Károli Gáspár Református Egyetem, BTK

dG90aC5kb3JhQGtyZS5odQ==

Adatok

A Kecskeméti Planetárium nagy szeretettel várja Önt, a csillagos égbolt színházában.
Műsorainkban megismerkedhetnek a látogatók a bolygókkal, csillagokkal, csillagképekkel, tájékozódhatnak a csillagászat és az űrkutatás legújabb eredményeiről, de akár nagyon látványos lézershow-ban is gyönyörködhetnek. Programjainkat ajánljuk óvodás kortól minden korosztálynak. Előadásaink játékos, beszélgetős show jellegű produkciók, sok-sok látvánnyal (lézer, 3d vetítés), és még több kísérlettel (rakéta kilövés, üstökös készítés, kísérletek fénnyel).

plani.hu

6000 Kecskemét, Lánchíd u. 18/A

Intézményi székhely: Kecskeméti Planetárium

aW5mb0BwbGFuaS5odQ==

KzM2NzY1MDUwNzU=

https://www.facebook.com/KecskemetiPlanetarium

Adatok

Az Intézetet 1952-ben alapították azzal a céllal, hogy az orvosbiológia terén folytasson magas színvonalú kutatómunkát. Az utóbbi 15 évben Magyarország idegtudományi központjává fejlődött, és ma már Közép-Európa vezető idegtudományi kutatóintézeteként tartják számon.
2000-ben az Európai Bizottság független szakértőinek döntése alapján 3 évre elnyerte a "Center of Excellence" címet. 2004 őszén az Intézet a Nemzetközi Agykutató Szervezet (IBRO) átvilágító bizottságától kiemelkedően jó értékelést kapott. A jelentés szerint: "a KOKI sikeresen illeszkedett be a nemzetközi idegtudományi szintérbe, amivel nemcsak a magyar idegtudomány magas elismertségéhez járult hozzá, hanem ahhoz is, hogy Magyarország központi szerepet töltsön be a világ idegtudományában".

koki.hu

1083 Budapest, Szigony u. 43.

Intézményi székhely: Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet

a2l0dGVsLmFnbmVzQGtva2kuaHU=

Adatok

A Móra Ferenc Gimnázium Kiskunfélegyháza legrégibb és legismertebb oktatási intézménye.
A jelenlegi épület 1896-ban épült Alpár Ignác tervei alapján eklektikus stílusban. Az avatóünnepségre még fiatal gimnazistaként Móra Ferenc írt verset.
Az intézmény első emeletén egykori diákjainak, köztük Szántó Piroskának és Holló Lászlónak a festményei láthatóak.
Az intézmény 2009-ben ünnepelte fennállásának kétszáz éves évfordulóját.
2013-ban modern, természettudományos laboratóriummal bővült az iskola, melyben nem csak a gimnázium tanulói, hanem a környező általános iskolák tanulói is kapnak kísérletezési lehetőséget.
Jelenleg a következő tanulmányi területeken tanulhatnak diákjaink: emelt angol és német nyelvi képzés, modern tudományok és biológia tanulmányi terület, képzőművészet és humán illetve általános tanulmányi terület. Iskolánkban 6 évfolyamos képzés is működik.

moragimi.edu.hu/

6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 9

Intézményi székhely: 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 9

bW9yYWxhYm9yQGdtYWlsLmNvbQ==

https://www.facebook.com/moragimi

https://www.instagram.com/moragimi/

Adatok

Iskolánk informatikai és gépészeti technikum és kollégium. Magyar tanítási nyelvű osztályainkon kívül, informatika ágazaton angol, gépészet ágazaton angol és német két tanítási nyelvű osztályokkal működik.

szbi-pg.hu

6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth utca 24.

Intézményi székhely: Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskola

dGl0a2Fyc2FnLmtpc2t1bmZlbGVneWhhemFAc3piaS5odQ==

KzM2NzY0NjIzMzI=

https://www.facebook.com/Kiskunf%C3%A9legyh%C3%A1zi-Szent-Benedek-PG-K%C3%A9t-Tan%C3%ADt%C3%A1si-Nyelv%C5%B1-Technikum-%C3%A9s-Koll-109478280422203/

https://www.instagram.com/pg_kiskunfelegyhaza/

https://www.youtube.com/channel/UCsHOTZXcaLiIPJ_sXhJW0zA

Adatok

Kodolányi János Egyetem, a Docler Holding tagja

A hazai magán-felsőoktatásban úttörő szerepet betöltő budapesti, székesfehérvári és orosházi kampusszal rendelkező egyetem a 2021/22-es tanévben ünnepli fennállásának 30. jubileumát. A való életre épülő, egyedi oktatási modelljét (PIQ & Lead) a legmagasabb szintű hazai és nemzetközi szakmai díjakkal méltatták. Az intézmény kiemelt küldetése, hogy diákjai számára céges projektekben adjon tapasztalati tudást, ezáltal már friss diplomásként, de nem pályakezdőként könnyedén el tudjanak helyezkedni. A Kodolányin széles képzési palettából válogathatnak a hallgatók, és a piaci igényekhez igazított képzési lehetőségekkel várják a felnőttként tanulni vágyókat is. Barátságos, befogadó légkörben, személyre szabott mentorprogrammal segítik tanulóik kiteljesedését itthon is nemzetközi környezetben. A világ 33 országában lévő több mint 170 partnerségen keresztül pedig elérhető nemzetközi pályázatokat kínálnak a diákok számára.

#EgyüttValóraVáltjuk!
http://www.kodolanyi.hu/
https://www.facebook.com/kodolanyi
https://www.instagram.com/kodolanyiegyetem

Címek:

Budapest, Frangepán utca 50-56., 1139

Székesfehérvár, Fürdő u. 1., 8000

Orosháza, Gyopárosi út 3.F., 5900

kodolanyi.hu

8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1

Intézményi székhely: Székesfehérvár, Fürdő u. 1., 8000

ZmVsdmV0ZWxpQGtvZG9sYW55aS5odQ==

KzM2NzI1MDM2MDA=

https://www.facebook.com/kodolanyi

Adatok

Intézményünk három egységből áll: óvodából, általános iskolából és középiskolából. Ezt az egyediséget kihasználva olyan nevelési-oktatási programot állítottunk össze, amely már kisgyermekkortól egészen az érettségéig következetes, összehangolt, jól felépített módon támogatja a gyerekeket a tudás hatékony elsajátításában, hitmegélésben, az erkölcsi értékrend kialakításában, a látókörük és szemléletük szélesítésében és színesítésében. Az intézmények közötti átmenetet gördülékennyé tesszük számukra, így a váltás mindig örömökkel és várakozásokkal teli. Gimnáziumunkban több mint száz éves oktatási múltunk tapasztalatait a legmodernebb oktatási eszközökkel ötvözve készítjük fel a diákjainkat a továbbtanuláshoz és a mindennapi élethez szükséges tudással, szemlélettel, emberi értékekkel. Az egyes gimnáziumi évfolyamokon három osztályban, csoportbontásban folyik az oktatás. A gimnáziumi osztályainkban emelt óraszámban tanítjuk az idegen nyelveket, a magyart és a biológiát, így 5 tagozaton tanulnak tanulóink. A tehetséggondozást a tanórai tevékenységen túl szakkörök és egyéni foglalkozások keretében végezzük.

klevai.hu/

3525 Miskolc, Kis-Hunyad u. 7.

a2xldmFpLmdpbW5AZ21haWwuY29t

MDY0NjM0NTgzMA==

https://www.facebook.com/kossuthmiskolc/

Adatok

Iskolánkban több mint 65 éve folyik élelmiszeripari szakképzés.

Az élelmiszeripar területén belül húsipari, tartósítóipari, erjedésipari és tejipari képzés folyik. A gyakorlati oktatás iskolánk tanműhelyeiben, illetve külső gyakorlati helyeken történik.

A környezetvédelmi képzés keretében laboratóriumokban és terepen is folyik az oktatás. A tanulók talaj-, víz-, és levegőmintákat vizsgálnak és értékelnek.

bercsenyisuli.hu/

1106 Budapest, Maglódi út 4/B

dGl0a2FyLmJlcmNzZW55aUBrbWFzemMuaHU=

KzM2MTQzMzEyMDA=

https://www.facebook.com/bercsenyisuli

https://www.instagram.com/bercsenyisuli/

Adatok

A KRIO Intézet Sejt- és Szövetbank Zrt. fő tevékenységi köre a köldökzsinórvér eredetű őssejtek fagyasztása és hazai tárolása továbbá spermabankként a hímivarsejtek
fagyasztása és tárolása és donor spermabanki szolgáltatás.

krio.hu

1026 Budapest, Kelemen László utca 12.

Megközelítés:

Intézményi székhely: 1026 Budapest, Kelemen László utca

aW5mb0BrcmlvLmh1

KzM2MTQxNDAxMzA=

https://www.facebook.com/krio.hu

Adatok

A tatai vár hat évszázad építészeti jegyeit viseli magán. Ez részben földrajzi helyzetével, részben az idők folyamán változó funkciójának, valamint az egykori tulajdonosok elképzeléseinek változásával áll összefüggésben.
A Vár épülete 1954 óta ad otthont a Kuny Domokos Múzeumnak. Megyei hatókörű városi múzeumként Komárom-Esztergom megye régészeti, néprajzi, történeti, numizmatikai, képző- és iparművészeti, valamint természettudományos kulturális örökségeit gyűjtjük és őrizzük.
Állandó kiállításaink mellett azonban időről időre változatos témájú időszaki kiállításokkal várjuk látogatóinkat, valamint számos programmal a családi napoktól kezdve a szakmai előadásokig.

kunymuzeum.hu/

2890 Tata, Váralja utca 1-3.

Intézményi székhely: 2890 Tata, Tatai vár

a3VydGh5LmRvcmFAa3VueW11emV1bS5odQ==

KzM2MzQ0ODc4ODg=

https://www.facebook.com/kunymuzeum

Adatok

A Lechner Tudásközpont a Miniszterelnökség építészeti, építésügyi, ingatlan-nyilvántartási és térinformatikai szakmai háttérintézménye, küldetése az épített környezethez és téradatokhoz kapcsolódó széles körű közszolgáltatásainak digitalizációja és társadalmasítása. Tevékenysége a távérzékelés, a térségi tervezés, az intelligens városi szolgáltatások területeire, valamint földmérési , földmegfigyelési és térképészeti feladatokra is kiterjed, kiemelt feladatai közé tartozik a Dokumentációs Központ működtetése és az e-közigazgatást támogató informatikai szolgáltatások üzemeltetése. Közvetítő szerepet tölt be az építész- és a társszakterületek, valamint a szélesebb körű nyilvánosság között, szolgáltatásai szakmai és lakossági felhasználókat egyaránt elérnek.

lechnerkozpont.hu

1111 Budapest, Budafoki út 59.

ZWRpbmEubmVtZXRoQGxlY2huZXJrb3pwb250Lmh1

https://www.facebook.com/lechnertudaskozpont

https://www.instagram.com/lechner_tudaskozpont

https://www.youtube.com/channel/UC0Nz-6g4Ulv7F1RGSWe452g

Adatok

Miskolc központjában, impozáns épületben elhelyezkedő jó nevű oktatási intézmény. Jól felszerelt természettudományos laboratórium, a digitális oktatás területén élenjáró módszertannal, eszközökkel rendelkező intézmény, amely egyaránt fontosnak tartja a reál és humán tárgyak oktatását, a különböző tudományterületek népszerűsítését.

levay.tirek.hu/

3530 Miskolc, Kálvin János utca 2.

dGl0a2Fyc2FnQGxldmF5Z2ltbmF6aXVtLmh1

KzM2NDY1MDAxODA=

Adatok

A Logiscoolt 2014-ben Magyarországon alapított, élményalapú programozó iskola, amely ma már 5 kontinensen 100+ iskolában oktat 6-18 éves gyerekeket programozásra és a digitális írástudás más területeire. Magyarországon 40 iskolában és online is elérhetőek a Logiscool kurzusok, workshopok és táborok. Az iskola saját fejlesztésű tananyaga és oktatási platformja segítségével azonnali sikerélményt és jövőbemutató tudást kínál. A programozás megtanít logikusan gondolkodni és kreatívan problémákat megoldani. Próbáljátok ki ti is a Logiscool élményt iskoláinkban vagy online a Kutatók Éjszakája alatt, regisztráljatok programjainkra!

logiscool.com

1114 Budapest, Bartók Béla út 43-47. C épület 8. emelet

Megközelítés:

Intézményi székhely: Logiscool Kft

dmlrdG9yaWEudGFudGljc0Bsb2dpc2Nvb2wuY29t

https://www.facebook.com/logiscool.hungary

Adatok

A Logiscool 2014-ben Magyarországon alakult, kifejezetten azzal a céllal, hogy a programozást, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módon elérhetővé tegye a 7-18 éves diákok számára. Innovatív oktatási módszerünkkel és franchise-rendszerünkkel elsőként jelentünk meg a piacon. Az azonnali sikerélményt kínáló tanulási folyamat során a gyerekek szinte észrevétlenül sajátítják el a logikus, algoritmikus gondolkodást, illetve a programozás legfontosabb alapelveit.

logiscool.com/hu/school/buda

1024 Budapest, Retek utca 26.

Megközelítés:

Intézményi székhely: 1024 Budapest, Retek utca 1024

aGVsbG8uYnVkYUBsb2dpc2Nvb2wuY29t

MDYzMDUwOTc1ODY=

https://www.facebook.com/Logiscool.Buda

Adatok

Élményalapú programozó iskola (nyári táborokkal) 7-17 éves diákok számára.
Az iskolai tanév időszakában délutáni kurzusokon vesznek részt a diákok. Hétköznapokon délután vagy szombaton délelőtt, hetente egyszer, másfél órás foglalkozásokon.
A Logiscool diákjai játszva és alkotva, szinte észrevétlenül tanulják meg a programozás alapelveit, rejtelmeit. Ezen kívül a feladatok megoldása felkeltheti, vagy növelheti a diákok érdeklődését a matematika, vagy fizika iránt is, így az iskolai eredményeik is javulhatnak. Természetesen nem lesz mindenkiből programozó, de a megszerzett tudás, a logikus gondolkodásmód, a problémamegoldó képesség szinte bármely munkaterületen hasznosítható felnőtt korban.

logiscool.com

4026 Debrecen, Mester utca 39

Megközelítés: Parkolás a Honvéd utcán lehetéges.

Intézményi székhely: 4026 Debrecen, Mester utca 4026

aGVsbG8uZGVicmVjZW5AbG9naXNjb29sLmNvbQ==

KzM2NzA4ODU3NDQ0

https://www.facebook.com/Logiscool-Debrecen-1645848172325484

Adatok

A Logiscool 2014-ben Magyarországon alakult, kifejezetten azzal a céllal, hogy a programozást, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módon elérhetővé tegye a 7-18 éves diákok számára. A Logiscool diákjai játszva és alkotva, szinte észrevétlenül tanulják meg a logikus, algoritmikus gondolkodást, illetve a programozás legfontosabb alapelveit. Természetesen nem lesz mindenkiből programozó, de a megszerzett tudás, a logikus gondolkodásmód, a problémamegoldó képesség szinte bármely munkaterületen hasznosítható felnőtt korban.

logiscool.com/hu/school/dunaujvaros

2400 Dunaújváros, Kallós Dezső utca 1

Megközelítés: Dunaújvárosi Egyetem C épület

Intézményi székhely: 2400 Dunaújváros, Kallós Dezső utca 2400

aGVsbG8uZHVuYXVqdmFyb3NAbG9naXNjb29sLmNvbQ==

KzM2NzAzNjA3NjM2

https://www.facebook.com/Logiscool.Dunaujvaros

Adatok

A Logiscool 2014-ben alakult Magyarországon, kifejezetten azzal a céllal, hogy a programozást, a digitális írástudás elsajátítását új, kreatív módon elérhetővé tegye a 6-18 évesek számára.

logiscool.com

6722 Szeged, Mérey utca 6/b

aGVsbG8uc3plZ2VkQGxvZ2lzY29vbC5jb20=

https://m.facebook.com/logiscoolszeged/?locale2=hu_HU

Adatok

Programozás oktatás gyerekeknek

Logiscool.com

2800 Tatabánya, Réti út 156.

Megközelítés:

Intézményi székhely: 2800 Tatabánya, Réti út 156.

SGVsbG8udGF0YWJhbnlhQGxvZ2lzY29vbC5jb20=

MDYyMDUxMDE3MTM=

Adatok

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megalapításával 2021. február 1-jén Európa egyik legnagyobb agrárfókuszú, multidiszciplináris képzési helye jött létre. Célunk, hogy a nagy múltú és kiváló adottságokkal rendelkező magyar mezőgazdaság irányításában világszínvonalú képzéssel segítsük biztos megélhetéshez és inspiráló karrierhez a fiatal diplomásokat.
A Budai, Gödöllői, Gyöngyösi, Kaposvári és Keszthelyi Campus a 21. század technológiai kihívásainak megfelelő és folyamatosan megújuló képzésekkel és jelentős beruházásokkal kíván még erősebb szálakkal csatlakozni a nemzetközi felsőoktatási vérkeringéshez.

uni-mate.hu

2100 Gödöllő, Páter Károly út 1.

aW5mb0B1bmktbWF0ZS5odQ==

MDYyODUyMjAwMA==

https://www.facebook.com/mateuniversity

Adatok

Magyarország legnagyobb csillagászati szervezete.
Az MCSE tagsága nagyobbrészt amatőrökből áll, azonban szép számmal találhatók sorainkban hivatásos csillagászok is, akiknek szakmai segítsége nélkül egyesületünk bizonyosan nem tartana ott, ahol tart. Az észlelő amatőrök, az ismeretterjesztés elkötelezettjei, a távcsőépítők, a tudománytörténet iránt érdeklődők ugyanúgy megtalálhatók tagjaink között, mint a csillagászat kedvelői, akik ezt az ősi tudományágat egyszerűen „csak" szeretik, éspedig azért, tartalmas elfoglaltságot jelent számukra.

mcse.hu

1037 Budapest, Laborc u. 2/c.

Intézményi székhely: Óbudai Polaris Csillagvizsgáló

bWNzZUBtY3NlLmh1

KzM2NzA1NDg5MTI0

https://www.facebook.com/CsillagaszatMCSE/

Adatok

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum számára épített városligeti Vajdahunyadvár országos jelentőségű műemlék, a Liget meghatározó épületegyüttese. Közkedvelt úti célja a belföldi és külföldi turistáknak. Budapest és így Magyarország egyik fontos jelképe. Európa legnagyobb komplex mezőgazdasági múzeuma. Különleges nemzeti érték, valóságos hungarikum.

A 125 esztendeje alapított és 1896 óta az agrártárca fenntartásában működő múzeum létrehozásában Darányi Ignác földművelésügyi miniszter játszott kiemelkedő szerepet. Múzeumépületének, a ma is álló Vajdahunyadvárnak zseniális tervezője és építésze Alpár Ignác volt. A múzeum megnyitásától kezdve a vidék fővárosi kapujaként szolgálja az agráriumot. Az új programoknak köszönhetően 2016-ban elérte az évi 200 ezres látogatószámot, amely Magyarország leglátogatottabb múzeumai közé emelte. A következő évek kiemelkedő feladata a Vajdahunyadvár épületének történelmi rekonstrukciója, amelynek során tovább növekszenek a kiállítási terek és a látogatók előtt megnyitott területek.

Az emblematikus épület és a tartalomfejlesztés még egyértelműbbé teszi, hogy a magyarság agrokultúrája, a kultúrtájat művelő-gondozó, a magyar konyha élelmiszereinek alapanyagát előállító vidéki Magyarország értékei – a Városligetben megjelenő képzőművészet, zene és a néprajz világával kölcsönhatásban – nemzeti kultúránk, általános műveltségünk részét alkotják, melynek a jövőben is annak kell maradnia. E törekvés fontos letéteményese a megújuló Mezőgazdasági Múzeum fővárosi székhelye, a Vajdahunyadvár.

mezogazdasagimuzeum.hu/

Vajdahunyadvár

a296b25zZWdrYXBjc29sYXRAbW1nbS5odQ==

https://www.facebook.com/mezogazdasagimuzeum

https://www.instagram.com/magyarmezogazdasagimuzeum/

Adatok

A Magyar Természettudományi Múzeum a Kárpát-medence legnagyobb természetrajzi és embertani gyűjteménye. Gyűjti, kutatja és bemutatja a biológiai sokféleség, a földtani örökség és a történeti embertan tárgyi emlékeit. Nyitott, család- és látogatóbarát, a hazai és nemzetközi tudományos és kulturális életbe beágyazott intézmény. Hiteles természettudományos ismeretek közvetítésével válaszokat kínál korunk kihívásaira. Elkötelezett a környezettudatos szemléletmód kialakítása mellett.

nhmus.hu/

1088 Budapest, Baross utca 13.

aW5mb0BuaG11cy5odQ==

KzM2MTIxMDEwODU=

https://www.facebook.com/mttmuzeum

https://www.instagram.com/nhm_bp/

Adatok

A Magyarságkutató Intézet feladata a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének, hagyományainak, évszázadokat felölelő történetének tudományos igényű feltárása, a különböző tudományterületek e célból történő összefogása, az interdiszciplinaritás erősítése, az eredmények értékelése, szintetizálása, s azoknak a szakmai és a nagyközönség elé tárása. Mindezt a hazai és a nemzetközi tudományos térben, széles tudományos kapcsolatrendszert kialakítva és működtetve valósítja meg.

mki.gov.hu

1014 Budapest, Úri utca 54-56.

aW5mb0Bta2kuZ292Lmh1

KzM2LTMwLTMxMy0zNTAx

https://www.facebook.com/magyarsagkutato/

https://www.instagram.com/magyarsagkutatointezet/?hl=hu

https://www.youtube.com/channel/UC_2AFAuxjVM5ddwfS_kSOAw/videos

Adatok

A Mathias Corvinus Collegium a Kárpát-medence legjelentősebb tehetséggondozó intézménye, amely 1996 óta végzi tevékenységét, és az általános iskola felső tagozatától a felnőtt korig működtet közcélú, ingyenes tehetséggondozási programokat.

Egyedülálló tehetséggondozási programjának lényege, hogy a hagyományos közoktatást, egyetemi oktatást kiegészítő, magas szintű képzést nyújt nem csupán egy területet érintően, hanem interdiszciplináris jelleggel. Az MCC Posztgraduális Programja (Női Közéleti Vezetőképző, Erdélyi Politikai Iskola, Vitaakadémia, Kárpátaljai Közéleti Vezetőképző) a már diplomával rendelkezőknek nyújt fejlesztési lehetőséget. A Roma Tehetség Program célja a tehetséges roma diákok felkarolása, érvényesülésük, karrierépítésük támogatása. A Mathias Corvinus Collegium tudásközpontként is működik: képzései mellett mobilitási programokat működtet, széleskörű ösztöndíjprogramokat biztosít a fiataloknak, könyveket ad ki, tudományos írásokat jelentet meg, nemzetközi és hazai konferenciákat, vitafórumokat szervez, a demokratikus párbeszéd előmozdításában, a kulturált közéleti viták alakításában vállal szerepet. Az MCC a nemzetért és a szűkebb közösségükért tenni akaró, lelkes fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy képességeiket kibontakoztassák, a legkitűnőbb hazai és külföldi oktatóktól tanulhassanak, mindezt térítésmentesen, földrajzi és anyagi helyzettől függetlenül Magyarország javát szolgálva és az összmagyarság boldogulását szem előtt tartva.

mcc.hu/

1016 Budapest, Somlói út 51

Intézményi székhely: 1118 Budapest, Somlói út 51

aW5mb0BtY2MuaHU=

MDYxMzcyMDE5MQ==

https://www.facebook.com/MCC.Budapest

https://www.instagram.com/mathiascorvinuscollegium_mcc/?fbclid=IwAR2owUyjNhBHaSU3kLguFETRaacs6MmgG7xPRt_mRULoyynMPhG4vTSKBDM

https://twitter.com/mcc_budapest

Adatok

A Mediso Medical Imaging Systems Kft. humán diagnosztikában és pre-klinikai kutatásokban
használt képalkotó rendszerek (SPECT, CT, PET, MRI) fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.
A cég 100% magyar tulajdonban lévő, több mint 30 éves múltra visszatekintő vállalat.

250 Kolléga dolgozik együtt a budapesti telephelyen, ahol a Kutatás-Fejlesztésben dolgozó
szoftverfejlesztők, gépészmérnökök, fizikusok, villamosmérnökök mellett a Gyártásban
tevékenykedő szakemberek együttes csapatmunkájából jön létre minden egyes termék.
Ezek az orvosi képalkotó nagyberendezések a világ számos pontján bizonyítanak nap, mint
nap, ahol Kutatók és Orvosok százai igyekeznek hatékonyabbá tenni a mindennapi gyógyítást, illetve
megalkotni az orvostechnológiai kutatások jövőjét.

mediso.com

1037 Budapest, Laborc utca 3.

Megközelítés:

YWduZXMudWdyb2N6a3lAbWVkaXNvLmNvbQ==

KzM2MzA1MDk1MzM2

https://www.facebook.com/MedisoHungary

https://www.linkedin.com/company/mediso-medical-imaging-systems/

Adatok

A Mira Csillagászati Szakkör 1975 óta működik hivatalosan Nagyszénáson. Pár éven belül megalakult a Csillagda is, alapítója - későbbi névadója - Kiss György helyi amatőrcsillagász, fotográfus, közösségszervező. Azóta töretlenül folytatjuk munkánkat, fiatalok, felnőttek, idősek tanítását szakköri keretek között, távcsöves bemutatók tartását, akár az ország bármely pontján.

kgycsillagda.wordpress.com/

5931 Nagyszénás, Gádorosi út 24

Megközelítés: Az utca neve korábban Ságvári Endre utca, a házszám azonos

Intézményi székhely: 5931 Nagyszénás, Ságvári Endre utca 24

Zm9kaWFuZHJhc25lQGdtYWlsLmNvbQ==

KzM2MzA1NTkzMjg1

https://www.facebook.com/kgycsillagda/

Adatok

A Miskolci Egyetem ma már igazi universitasként működik, hiszen 7 karán és 1 intézetében több, mint 300 szakon folytat képzést a Nemzeti Felsőoktatási Törvény által biztosított valamennyi oktatási és képzési szinten: a felsőoktatási szakképzéstől az alapképzésen és a mesterképzésen át egészen a doktorképzésig az élethosszig való tanulás jegyében.
Egyetemünk rendkívül sokszínű és kiváló oktatási, kutatási és nevelési intézmény. A Miskolci Egyetemnek azonban – hitünk szerint – van még egy, különleges rendeltetése, hivatása is. Nevezetesen az, hogy az Észak-Magyarországi régiónak szellemi tudásközpontja legyen.

uni-miskolc.hu

3515 Miskolc, Egyetemváros

Intézményi székhely: 3515 Miskolc, Egyetemváros

cmVrcmhAdW5pLW1pc2tvbGMuaHU=

https://m.facebook.com/unimiskolc

https://www.instagram.com/miskolci_egyetem/

https://twitter.com/unimiskolc

Adatok

Iskolánk a város szívétől csak néhány percnyi sétára található. A nagy múltú iskola, ahonnan a mai napig kiváló szakemberek kerülnek ki, hála a kiváló oktatógárdának és a lelkes ifjúságnak, idén ismét teljesen önállóan csatlakozik a Kutatók Éjszakája rendezvényhez. A természettudományok és műszaki csodák tárházából számtalan érdekes kísérletet, a technika egyszerű, de nagyszerű eszközeinek egész arzenálját vonultatjuk fel.

blathy.hu

3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán út 7.

Intézményi székhely: 3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán út 7.

aW5mb19ibGF0aHlAbWlza29sY2ktc3pjLmh1

KzM2NDY1MDUyOTA=

Adatok

Az MMA MMKI legfőbb célkitűzése, hogy társadalmi vonatkozásaiban vizsgálja a különféle művészeti ágakat, valamint azok elméleti összefüggéseit. Kutatómunkánk eredményeiről rendezvényeinken és kiadványainkon keresztül tájékozódhat.

mma-mmki.hu

Megközelítés: Tömegközlekedéssel érkező vendégeink a Széll Kálmán térről induló 22, 22A, 222 számozású buszokkal közelíthetik meg az épületet a Bíróság megállóig közlekedve.

cmVuZGV6dmVueUBtbWEtbW1raS5odQ==

KzM2MzA0Mjc0NzQz

https://www.facebook.com/mmammki

https://www.youtube.com/channel/UCu0ctDt9L5QRIr7KxdOMOZg

Adatok

A Morgan Stanley Budapestnél globális anyacégünk jövőjét építjük, és a helyi közösség fejlődéséhez is hozzájárulunk. Csapatunk számos területen, többek között a technológia, a matematikai modellezés, a pénzügy, a kockázatkezelés, az üzemeltetés, valamint az adatok és elemzés területén dolgozik.

morganstanley.hu

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor

Megközelítés: Az események virtuálisan zajlanak.

dHVuZGUuYmlyb0Btb3JnYW5zdGFubGV5LmNvbQ==

https://www.facebook.com/morganstanley

https://www.linkedin.com/company/morgan-stanley/life/aae812b0-2f2f-4ba4-84af-1924f6dbab75/

Adatok

A Bakonyi Természettudományi Múzeum 1972-ben, hazánk egyetlen vidéki természettudományi szakmúzeumaként jött létre Zircen. Első húsz évében a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság kötelékébe tartozott, majd 20 év önállóság után, 2013-ban a Magyar Természettudományi Múzeum tagintézménye lett. Feladata a Bakony hegység természettudományos kutatása (földtan, őslénytan, növény- és állattan), a gyűjtött anyag őrzése, tudományos feldolgozása és bemutatása, a tudományos eredmények közzé tétele. Gyűjtőterülete a természetföldrajzi értelemben vett Bakony-vidék, így gyűjtéseit 5 megye területén végzi.

bakonymuzeum.nhmus.hu

8420 Zirc, Rákóczi tér 3-5.

Megközelítés:

Intézményi székhely: MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma

YnRtemlyY0BuaG11cy5odQ==

KzM2ODg1NzUzMDA=

https://www.facebook.com/bakonyitermeszettudomanyimuzeum.zirc

Adatok

A Műcsarnok – a kortárs képzőművészet reprezentatív kiállítási intézménye – hivatása szerint a magyar és nemzetközi művészeti törekvések nyitott, sokszínű bemutatóhelye. A több mint 2500 négyzetméteres kiállítótéren kívül előadóterem, szakkönyvtár, ajándék- és könyvesbolt valamint kávézó várja a vendégeket. Az intézmény kiállításaival, igényes kiadványaival, művészetpedagógiai foglalkozásaival a széles értelemben vett vizuális kultúra megújuló hagyományait és friss értékeit közvetíti minden korosztálynak, az érdeklődő közönség tág körének. A Műcsarnok rendszeres bemutatkozási lehetőséget nyújt a társművészetek neves képviselőinek. Számos rendezvényével, különleges tárlatvezetéseivel, színházi és zenés programjaival, tudományos konferenciáival a főváros egyik meghatározó kulturális központja.

mucsarnok.hu

1146 Budapest, Dózsa út 37.(Hősök tere)

Megközelítés: https://www.google.hu/maps/place/M%C5%B1csarnok/@47.5140496,19.078653,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xe526256623d8ee8!8m2!3d47.5140496!4d19.078653

Intézményi székhely: Műcsarnok, kiállítótermek

bXVjc2Fybm9rQG11Y3Nhcm5vay5odQ==

KzM2MTQ2MDcwMDA=

https://www.facebook.com/Mucsarnok

https://www.instagram.com/mucsarnok/

https://www.youtube.com/user/mucsarnok, https://soundcloud.com/mucsarnok,

Adatok

Ritkán fantáziálnak a lányok arról, hogy informatikusok, fizikusok vagy űrkutatók legyenek, pedig érdemes nagyot álmodni, ugye?
Ebben segít a NaTE: tele van a világ lehengerlő női történetekkel, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ezeket megmutassuk a következő generációnak.
A tudomány, a technológia, a matematika és a mérnöki pálya végtelenül szép és izgalmas – szeretnénk elérni, hogy az ebben rejlő óriási lehetőséget a fiatal lányok is észrevegyék.

nokatud.hu

1114 Budapest, Bartók Béla út 33.

Megközelítés:

aGVsbG9Abm9rYXR1ZC5odQ==

https://www.facebook.com/NokaTudomanyban/

https://www.instagram.com/lanyoknapja/

https://www.youtube.com/channel/UC3zmq3iYWUoVjMUvWnRZCHA

Adatok

Egyetemünket a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről, valamint a közigazgatási, rendészeti és katonai felsőoktatásról szóló 2011. évi CXXXII. törvény hívta életre, működése 2012. január 1-jén indult el azzal a céllal, hogy szakembereket képezzen a hazai és nemzetközi közigazgatási szféra, a Magyar Honvédség, valamint a rendvédelmi szervek számára.
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola, és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kara integrációjával létrejött intézmény 2015-ben önálló kart alapított, amely a nemzetközi és európai tanulmányokra fókuszál, 2017-ben pedig a bajai Eötvös József Főiskola vízügyi képzései átvételével létrejött a Víztudományi Kar. Jelenleg négy karral, négy doktori iskolával és hazánk egyik legmodernebb és legszebb egyetemi campusával büszkélkedhetünk. 2014 márciusában nyitotta meg kapuit a teljes műemléki rekonstrukcióval felújított történelmi Ludovika Főépület. Az egyetemi polgárok 2017 szeptemberében vehették birtokba a 3955 fő egyidejű befogadására alkalmas, szemináriumi termekkel, nagyelőadókkal, laborokkal és olvasóteremmel rendelkező Oktatási Központot, valamint a Rendészeti Oktatási Épületet és Kollégiumot. Hallgatóink rendelkezésére áll a 2017-ben Építőipari Nívódíjat nyert Orczy úti kollégium, a sportcsarnokkal, uszodával, lövészklubbal és sportparkkal rendelkező Ludovika Aréna, továbbá a Ludovika Huszár Lovarda, amely alkalmassá teszi az NKE-t arra, hogy a régi ludovikás múltra visszatekintő lovas hagyományt integrálja az egyetemi oktatásba, nevelésbe.
Az egyedülállóan modern egyetemi infrastruktúra megfelelő alapot nyújt az oktatás magas színvonalának garantálásához, az universitas közösség erősítéséhez, lépést tartva a 21. század dinamikus oktatástechnikai fejlődésével, valamint az élen járó nyugati egyetemek infrastrukturális adottságaival. Ezen feltételek között hivatásunk és egyben kötelességünk is korszerű ismeretekkel, a legmagasabb szintű szakmai tudásanyaggal rendelkező, önálló döntéshozatalra képes, szellemileg és fizikailag egyaránt felkészült szakemberek képzése alap-, mester- és doktori szinten, akik nem csupán a munkaerőpiacon való helytállásra vannak felkészítve, hanem a közszolgálat „szolgálatként” való felfogása jegyében, a közjó érdekében hasznosítják a megszerzett tudásukat. Hiszem, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem minőségi indikátorainak folyamatos fejlesztésével, a több mint két évszázadra visszanyúló hagyományokon nyugvó – emlékezve az 1808-ban alapított Ludovika Akadémiára – intézményi kultúra ápolásával olyan, az oktatás és kutatás területének szakmai színvonalán alapuló közszolgálati elitképzés valósítható meg az egyetem valamennyi kara esetében, amely a közszolgálat iránt elkötelezettek méltó „alma matere” lehet.
A közigazgatás, a diplomácia, a rendvédelem, a honvédelem és a nemzetbiztonsági szolgálatok személyi állománya, valamint a vízügyi szakemberek az államszervezet alapvető feladatait látják el, így egyetemünk az alap-, mester-, és továbbképzéseivel, valamint doktori programjaival és kutatásaival markáns szerepet vállal a jó állam és a jó kormányzás eszméinek gyakorlatba való átültetésében, különös tekintettel arra, hogy intézményünk kiemelt stratégiai partnereit a magyar állam szervei jelentik. Fontos kiemelni, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem víziója és egyben fejlesztési-stratégiai célja, hogy „az együttműködés egyetemeként (university of cooperation)”, a társadalmi igények, a nemzetstratégiai-kormányzati célok és az egyetemi autonómia közötti hatékony együttműködés modelljeként töltse be szerepét a felsőoktatás hazai és nemzetközi palettáján.
A közszolgálati továbbképzési rendszer felépítésében, a közigazgatási vizsgarendszerek működtetésében eddig elért sikereink magukért beszélnek: a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Magyarország legnagyobb felnőttképzési e-learning rendszerét sikerült felépíteni, az évente szervezett közel 300 ezer továbbképzés meghatározó befolyást gyakorol a közszolgálat minőségére.
Az oktatás mellett a kutatásra is kiemelt figyelmet fordítunk, a karokon és intézeteinkben folyó kutatómunka mellett egyetemünkön speciális, tematikus kutatóközpontok működnek szakmailag elismert és tapasztalt oktatók, szakértők vezetésével. Hallgatóink a tehetséggondozás keretében hét szakkollégium közül választhatnak. A tudományt művelni szándékozó, elkötelezett kutatók számára lehetőség nyílik doktori fokozatszerzésre, hiszen egyetemünk a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény és a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság érvényben lévő minősítése alapján jogosult PhD doktori képzés szervezésére és az ahhoz kapcsolódó doktori fokozatszerzési eljárás lefolytatására. Az NKE a hadtudományok, a katonai műszaki tudományok, a közigazgatás-tudományok, valamint a rendészettudományok területein rendelkezik önálló, akkreditált doktori iskolával. 2018-ban intézményünk nemzetközi akkreditációt is szerzett, miután részt vett az Európai Egyetemek Szövetsége Intézményértékelési Programjában (EUA IEP).

uni-nke.hu

1083 Budapest, Ludovika tér 2.

Intézményi székhely: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

bmtlQHVuaS1ua2UuaHU=

KzM2MTQzMjkwMDA=

https://www.facebook.com/uni.nke/

https://www.instagram.com/uni.nke/

https://twitter.com/uni_nke

Adatok

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) olyan központi egészségügyi hivatal, amely irányító, koordináló és felügyeleti feladatokat lát el a közegészségügyi, a járványügyi, az egészségfejlesztési, az egészségügyi igazgatási tevékenységek felett, továbbá felügyeli az egészségügyi ellátást is. Az elmúlt időszakban az NNK a koronavírus járvány miatt került előtérbe. Amennyiben szeretnéd megtudni a víruskutatáson kívül mivel is foglalkozik még az intézetünk, tarts velünk az idei Kutatók Éjszakájára!

nnk.gov.hu/

1097 Budapest, Albert Flórián utca 2-6.

Intézményi székhely: 1097 Budapest Albert Flórián utca 2-6

aG9sbG8uem9sdGFuQG5uay5nb3YuaHU=

https://www.facebook.com/nemzetinepegeszsegugyikozpont

https://www.instagram.com/tisztifoorvos/

Adatok

A Nemzetpolitikai Kutatóintézet a magyar nemzetpolitika tudományos műhelye. Alapítása óta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. keretében, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának háttérintézményeként működik. Tevékenységi köre három nagyobb csoportra osztható: a tudás megszerzése és összegzése (kutatás, elemzések, háttéranyagok), a tudás megjelenítése (publikációk, rendezvények), valamint a tudás átadása (oktatás). Kiemelt feladatai közé tartozik a nemzetpolitikai vonatkozású kutatások kezdeményezése és összehangolása, továbbá a megszerzett és összegzett tudás megjelenítése, minél szélesebb körben történő terjesztése. Ennek érdekében folyamatosan kezdeményez, szervez és bonyolít le konferenciákat, szemináriumokat és egyéb – a nemzetpolitika és a kisebbségkutatás témaköreit érintő – rendezvényeket. Mindemellett a hazai és nemzetközi tudományos porondon való részvétel érdekében több saját és szerkesztett kiadványt is megjelentet. 2016-ban Kisebbségi szemle néven önálló, negyedévente megjelenő magyar nyelvű folyóiratot indított, 2017-ben pedig egy saját angol nyelvű évkönyvet Hungarian Journal of Minority Studies címen.

bgazrt.hu/nemzetpolitikai-kutatointezet/

Gellérthegy utca 30–32.

bnBraUBiZ2F6cnQuaHU=

MzYxNzU5NjU5MA==

https://www.facebook.com/NemzetpolitikaiKutatointezet

Adatok

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a legnagyobb múltra visszatekintő hazai informatikai szervezet, 1968-as megalapítása óta kiemelkedő szerepet vállal a digitális esélyegyenlőség megteremtésében. Tevékenységei között kiemelt az informatikai tehetséggondozás, amelynek jegyében évtizedek óta főszervezője a Nemes Tihamér Nemzetközi Programozási, a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói- és az Országos Grafikus Programozási Versenynek, illetve felkészítője a diákolimpiákra utazó csapatoknak (IOI, CEOI, EGOI, eJOI). A társaság célja, hogy a digitális világ GPS-eként segítse a tájékozódást az információs társadalom világában.

njszt.hu/

1054 Budapest, Báthori utca 16.

Megközelítés: Kutatók Éjszakája programokat két helyszínen, az ELTE IK könyvtárában és a szegedi Agorában tartunk!

dGl0a2Fyc2FnQG5qc3p0Lmh1

KzM2MTQ3MjI3MTA=

https://www.facebook.com/njszt

https://www.instagram.com/njszt/

https://www.youtube.com/user/NJSZT

Adatok

Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület

nmtie.hu

3100 Salgótarján, Mérleg út 2.

Intézményi székhely: 3100 Salgótarján, Mérleg út 2.

bm9ncmFkaXRpdEBnbWFpbC5jb20=

MDYzMjMxNDA4Mg==

https://www.facebook.com/nmtie

Adatok

Világunkat összekötő technológiákat alkotunk

A Nokia az összekapcsolt világunk ütőerét alkotó technológiák újításában élenjáró globális vállalat. A Nokia Bell Labs kutatási-fejlesztési részlegének támogatását élvezve az iparág legszélesebb és legteljesebb termék-, szolgáltatás- és licencválasztékát kínáljuk ügyfeleink részére, akik között szolgáltatócégek, kormányzatok, nagyvállalatok és fogyasztók is megtalálhatók. Az 5G és az „Internet of Things” technológiák használatát lehetővé tévő infrastruktúráktól kezdve a virtuális valóságot és a digitális egészségmegőrzést támogató újszerű alkalmazásokig a technológia jövőjét formálva alakítjuk át az emberek élményét.

nokia.com/

1083 Budapest, Bókay János utca 36-42.

Megközelítés:

aHVuZ2FyeS5jb21tdW5pY2F0aW9uc0Bub2tpYS5jb20=

https://www.facebook.com/nokiahungary/

https://www.instagram.com/nokia/

Adatok

Az Nyelvtudományi Kutatóközpont (NYTK) működésének célja a magyar nyelvészet valamennyi területének művelése, továbbá általános, kísérletes és alkalmazott nyelvészeti kutatások végzése.
Az NYTK kutatási alaptevékenysége során kiemelten foglalkozik a következő területekkel és kutatási feladatokkal:
-- nyelvelméleti, kísérletes és magyar nyelvészeti alapkutatások: nyelvelmélet, fonetika, fonológia, morfológia, szintaxis, szemantika, pragmatika, pszicholingvisztika, neurolingvisztika;
-- történeti-összehasonlító, nyelvtipológiai, nyelvtörténeti alapkutatások és uralisztikai kutatások;
-- szótártani kutatások végzése, A magyar nyelv nagyszótára sorozat elkészítése;
-- korpusznyelvészeti kutatások;
-- társadalmi nyelvészeti kutatások, élőnyelvi és többnyelvűségi kutatások;
-- nyelv- és beszédtechnológiai kutatások és fejlesztések.

nytud.hu

1068 Budapest, Benczúr u. 33.

Intézményi székhely: Nyelvtudományi Kutatóközpont

bGluZ2luc3RAbnl0dWQuaHU=

KzM2MTM0MjkzNzI=

Adatok

Az Óbudai Egyetem a felsőoktatási piac aktív szereplőjeként minőségi és versenyképes szolgáltatást nyújt, emberközpontú, egész életen át történő kötődést és tanulást biztosít a műszaki, az informatikai, a természettudományi, a gazdaságtudományok, és a pedagógusképzés területen. Programjában felsőoktatási szakképzés, alap-, mester és doktori képzés, valamint ezek mellett szakirányú továbbképzés szerepel nappali, esti és levelező tagozaton, továbbá távoktatási formában.

uni-obuda.hu

1034 Budapest, Bécsi út 1034

Intézményi székhely: 1034 Budapest, Bécsi út 1034

c2FqdG9AdW5pLW9idWRhLmh1

KzM2MTY2NjU3OTc=

https://hu-hu.facebook.com/ObudaiEgyetem/

https://www.instagram.com/obudaiegyetem

https://www.youtube.com/user/uniobuda

Alintézmények

Megnevezés: Óbudai Egyetem - Alba Regia Műszaki Kar

Óbudai Egyetem - Alba Regia Műszaki Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Óbudai Egyetem - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnök Kar

Óbudai Egyetem - Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnök Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar

Óbudai Egyetem - Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Obudai Egyetem - Neumann János Informatikai Kar

Obudai Egyetem - Neumann János Informatikai Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Óbudai Egyetem - Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar

Óbudai Egyetem - Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Óbudai Egyetem - Ybl Miklós Építéstudományi Kar

Óbudai Egyetem - Ybl Miklós Építéstudományi Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar

Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar eseményei itt találhatók

Adatok

Az Országos Széchényi Könyvtár a tudás tárházaként a magyar kulturális örökség hagyományos (papíralapú) és modern (elektronikus) könyvtári dokumentumainak megőrző és közvetítő intézménye. Létrejöttét egy hazafias érzésű, felvilágosult mágnásnak, gróf Széchényi Ferencnek (1754-1820) köszönheti, aki a régi nemzeti könyvkincset országszerte és külföldön nagy anyagi áldozatvállalással felkutatta, és gyűjteménnyé egyesítette, majd közhasználatra bocsátotta. 1802. november 25-én kelt a könyvtár alapító okmánya, melyet egy nappal később a király is megerősített. Magyarország első nyilvános nemzeti közgyűjteménye és közintézménye a következő évben nyílt meg az olvasók és kutatók számára.

oszk.hu

1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.

Megközelítés: A könyvtárat az alábbi tömegközlekedési eszközökkel lehet megközelíteni: Dózsa György tér felől: 5, 178 busz, 56, 56A villamos; Clark Ádám tér felől: 19, 41 villamos; Dísz tér felől: 16, 16A, 116 busz; Palota út felől: 16 busz (Széll Kálmán térről).

Intézményi székhely: Országos Széchényi Könyvtár

c2ViZXN0eWVuLmxpbGxhQG9zemsuaHU=

KzM2MTIzMjM1MTA=

https://www.facebook.com/nemzetikonyvtar

https://www.instagram.com/nemzetikonyvtar/

Adatok

A magyar színművészet hagyományainak felkutatására és tudományos feldolgozására 1952 novemberében alapították meg az Országos Színháztörténeti Múzeumot, melynek igazgatójává Hont Ferencet nevezték ki. A múzeum célkitűzését a következőképpen határozták meg: a kortárs színművészetet segíteni a magyar színjátszás múltjának megismertetésével, másrészt a színház iránt érdeklődő közönségnek bemutatni a régmúlt idők színjátékát. A gyűjteményt szinte a semmiből kellett létrehozni, de az itt dolgozó szakemberek (Cenner Mihály, Staud Géza, Dömötör Tekla) ismertsége illetve az akkor már megnyílt Bajor Gizi Színészmúzeum „ide vonzotta” a magyar színháztörténet becses emlékeit és dokumentumait. A gyűjteményépítést segítette Gobbi Hilda kiterjedt kapcsolatrendszere is. Az Országos Színháztörténeti Múzeum egyedüliként kezdte el gyűjteni, és egyedüliként gyűjti ma is a magyar színháztörténet tárgyi emlékeit, hiszen a többi muzeális intézményben, közgyűjteményben vagy marginálisan jelent meg a színházművészet vagy csak a papíralapú dokumentumokra terjedt ki a gyűjtőkör.

1953-ban az Országos Színháztörténeti Múzeum szervezetéhez csatolták – akkori elnevezésén – a Bajor Gizi Emlékmúzeumot.

Az első állandó kiállítás 1954. december 28-án nyílt meg a Krisztina körúti épületben A magyar színészet hősi harca címen, és az első hivatásos magyar színtársulat megalakulásától kezdve a vándorszínészet korszakán keresztül a Nemzeti Színház felépítésének történetét és kezdeti éveit mutatta be.

Hont Ferenc igazgató már 1954-ben tervezetet nyújtott be a Népművelési Minisztériumba a színháztudománnyal foglalkozó intézmények összevonására. E szerint színháztudományi, színháztörténeti kutatás vagy ehhez szükséges előkészítő munka – sokszor párhuzamosan – Hont számítása szerint huszonegy intézményben folyt. (Színművészeti Főiskola, OSZK Színháztörténeti Tár, Színház- és Filmművészeti Szövetség Tudományos Osztálya, Népművészeti Intézet (amatőr színjátszás), Országos Színháztörténeti Múzeum stb.) A népművelési miniszter első helyettesének közvetlen felügyeletével háromtagú bizottság létrehozását javasolta, mely arra lett volna hivatott, hogy a színháztörténeti, színháztudományi munkálatokat egy közös intézménybe vonja. (Javaslat a színháztörténeti és színháztudományi munkálatok gazdaságosabb megszervezéséről. OSZMI Kézirattár, Hont-hagyaték)

Hont Ferenc régi törekvése volt, hogy a színháztörténeti múzeumot, az Állami Filmarchívumot és a Színház- és Filmművészeti Szövetség Tudományos Osztályát egy közös intézményben egyesítse. Fáradozásai nyomán 1957. január 1-jei hatállyal alakult meg a Színház- és Filmtudományi Intézet, melynek elnöke lett. A Színház- és Filmművészeti Szövetség Tudományos Osztálya státusokkal, személyekkel, helyiségekkel, állóeszközökkel, könyv- és iratállománnyal együtt a Színház- és Filmtudományi Intézethez került. Az átadás-átvételt 1957. április 1-jéig bonyolították le. A színháztörténeti múzeum az intézet egyik részlegeként működött a gyűjteményi osztály változatlanul hagyásával.

1959-ben az intézmény kettévált: így alakult meg a Magyar Filmintézet és a Színháztudományi Intézet, mely 1969-től Magyar Színházi Intézet néven működött. Az intézetet a magyar színháztudomány bázisintézményének szánták, amely koordinálja a színháztudományi kutatásokat, tervszerűen gyűjti a színházi előadások tárgyi dokumentumait, és állandó élő kapcsolatban van a nemzetközi és magyar színházi élettel. Az intézményvezetés arra törekedett, hogy a legkiválóbb szakembereket tömörítse.

Az addig egységes muzeális kollekciót 1970-ben szakgyűjteményekre bontották, így alakult ki a Fotótár, a Képzőművészeti gyűjtemény és Emléktár, a Kézirattár, a Szcenikai gyűjtemény, a Színlaptár, a Topográfiai gyűjtemény valamint a Hangtár. 1973-tól a Bábtár is külön gyűjteményi egység lett s azóta is a magyar bábművészet-történet egyetlen közgyűjteményi forrása.

A Magyar Táncművészek Szövetsége az 1980-as évek közepén kénytelen volt megválni gazdag archívumától. Ez az anyaga szolgált alapul Táncarchívumunk gyűjteményének. Az archívum a magyar tánctörténeti kutatás legfontosabb bázisa lett, és a magyar táncművészet egyedüli „köz-gyűjteménye”.

Az videótechnika széles körű elérhetőségével az intézet 1987-től szisztematikus gyűjtésbe kezdett: a színházi kutatás elsődleges forrását ezentúl az előadások felvétele jelenthette. Nemcsak a Magyar Televíziótól vettük át a színházi közvetítések kópiáit, az intézet maga is közel száz előadást rögzített.

Az intézményt 1991-ben ismét átkeresztelték, ekkortól a múzeumi tevékenységet is hangsúlyozó Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) néven szerepel, mely alapító okirata szerint országos gyűjtőkörű szakmúzeum, állandó kiállítóhelye a Bajor Gizi Színészmúzeum.

oszmi.hu

Megközelítés: Figyelem! Programjaink az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet kiállítóhelyén, a Bajor Gizi Színészmúzeumban lesznek.1124 Budapest Stromfeld Aurél u.16.

b3N6bWlAb3N6bWkuaHU=

KzM2LTEtMzc1LTExODQ=

https://www.facebook.com/oszmibp

https://www.instagram.com/oszmi/p/BckRMADhsIg/

Adatok

Több mint hét évtizedes kiemelkedő tevékenységének köszönhetően a Pannon Egyetemet napjainkban már a magyar felsőoktatás meghatározó, elismert intézményeként tartják számon. A közép-dunántúli régió vezető egyetemeként a minőségi oktatást képviseli a térség gazdasági-, társadalmi- és kulturális szempontból legfontosabb városaiban, azaz Veszprémben, Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Kőszegen. Az oktatás mellett kimagasló az egyetem kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége is, melyet hazai és nemzetközi viszonylatban is meghatározó vállalati szereplőkkel közösen végez.

Joggal mondhatjuk, hogy a Pannon Egyetem a tudás mellett érvel, hiszen tudományt ápol és teremt, kultúrát őriz és közvetít, minőséget formál és egyetemet épít, új perspektívát kínál oktatói, kutatói, hallgatói és a tágabb értelemben vett szakmai közösség számára a régióban, Magyarországon és Európában egyaránt.

A Kutatók éjszakája programsorozathoz kapcsolódva ismét kinyitja a tudományos világ kapuit a Pannon Egyetem, amely az általa képviselt tudományterületek mindegyikén (gazdaságtudományi-, mérnöki-, informatikai-, bölcsészet- és társadalomtudomány) változatos, érdekes, látványos előadásokat, bemutatókat kínál minden korosztály számára.

A jelen helyzetre való tekintettel az idei évben online, védettségi igazolvánnyal rendelkezők offline módon vehetnek részt a programokon. Az intézmény igyekszik a lehető legteljesebb tudományos-fantasztikus élményt biztosítani mindenki számára.

uni-pannon.hu/

8200 Veszprém, Egyetem utca

Megközelítés: Az aktuális helyzetre való tekintettel kizárólag online programokat tartunk

Intézményi székhely: 8200 Veszprém, Egyetem utca

cHJAdW5pLXBhbm5vbi5odQ==

KzM2ODg2MjQwMDA=

https://www.facebook.com/UniPannon

https://www.instagram.com/pannon_egyetem/

https://www.youtube.com/user/EgyetemTV

Alintézmények

Megnevezés: Pannon Egyetem - Gazdaságtudományi Kar

Pannon Egyetem - Gazdaságtudományi Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Pannon Egyetem - Mérnöki Kar

Pannon Egyetem - Mérnöki Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar

Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar

Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar eseményei itt találhatók

Megnevezés: Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ

Pannon Egyetem Nagykanizsa - Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ eseményei itt találhatók

Megnevezés: Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ

Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ eseményei itt találhatók

Adatok

A Pannon Fejlesztési Alapítvány 2005-ben jött létre, célja a nyugat-dunántúli térség ipari és gazdasági fejlődésének elősegítése. Fontos számára a nyugat-dunántúli térség kutatás-fejlesztésének támogatása, a műszaki képzés erősítése és a műszaki szakmák népszerűsítése. Programjain műszaki hallgatók, fiatal kutatók és a műszaki szakmák iránt érdeklődő általános és középiskolás diákok is részt vehetnek. Az alapítvány a Technológiai Centrum létrejöttével megerősítette a nyugat-dunántúli térség K+F és innovációs tevékenységét, ezen kívül mérési és műszaki szolgáltatásokat egyaránt kínál. A Kutatók éjszakája kezdeményezésen a kezdetektől nagy sikerrel vesz részt, programjait hatalmas érdeklődés övezi. Az érdeklődők 2020-ban fizikai, kémiai, gépészeti mérési újdonságokat fedezhetnek fel, illetve érdekes innovációs és műszaki feladatok során kalandozhatnak a fiatal kutatók jövőjének útvesztőjében.

pfa.org.hu

8900 Zalaegerszeg, Dr. Michelberger Pál út 3.

Intézményi székhely: ZalaZone Kutatási és Technológiai Központ

cGZhQHBmYS5vcmcuaHU=

KzM2OTIzMjQ0NTM=

Adatok

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara az informatikát és az élettudományokat egyedülállóan ötvöző oktatási és kutatási központ, ahol a jövő tudományterületeinek és iparágainak mérnökeit képezzük. Újszerű, mély, multidiszciplináris alapképzést, valamint az információtechnika és bionika hatékony alkalmazását is igénylő elméleti képzést biztosítunk a hallgatóink számára. Az időt álló elméleti alapokon nyugvó, a legújabb technológiákat is bemutató szaktárgyi oktatás, valamint a készségszintű ismereteket adó gyakorlati képzés segíti hallgatóinkat a tanult ismeretek mély megértésében és elsajátításában, hogy hosszú távon is sikeresek lehessenek a XXI. században.

itk.ppke.hu

1083 Budapest, Práter u. 50/a

Intézményi székhely: Pázmány ITK

cHJAaXRrLnBwa2UuaHU=

https://www.instagram.com/ppkeitk/

Adatok

Egyetemünk 1635-ben alapított és azóta folyamatosan működő magyar universitas. Pázmány Péter esztergomi érsek az ország történelmének legtragikusabb éveiben, a török hódoltság korában, 1635-ben hozta létre a magyar oktatásügy és egyházi kultúra történetében korszakos jelentőségű egyetemet. Meggyőződése volt, hogy a nemzet fennmaradásának és erkölcsiségének biztosítéka a szellemi műveltség. Az általa alapított egyetem szellemi örökségét is vállalva vette fel intézményünk az ő nevét.

btk.ppke.hu

1088 Budapest, Mikszáth tér 1.

Megközelítés:

Intézményi székhely: Sophianum

dGVsZWsubm9yYS5raW5nYUBidGsucHBrZS5odQ==

MDYzMDQ2OTQwOTc=

https://www.facebook.com/ppkebtk

https://www.instagram.com/pazmanybolcsesz/?hl=hu

Adatok

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) 20 000 fős hallgatói létszámával, 1600 oktatójával, kutatójával és 10 karával Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye. Egészen 1367-ig visszanyúló gyökereivel hazánk első egyeteme. Klasszikus értékeket képvisel, de egyidejűleg sikeresen alkalmazkodik a jelen és a jövő kihívásaihoz.
A bolognai képzési rendszer révén a hallgatók részesei lehetnek egy dinamikusan fejlődő, átjárható európai felsőoktatási rendszernek.
A PTE az ország egyik legjelentősebb kutatóegyeteme, hatalmas szakmai kutatói bázissal. A Szentágothai János Kutatóközpont a természettudományi és orvostudományi kutatás számos területének ad otthont. Az egyetemi karokon 21 doktori iskola működik, melyek a tudomány és a művészetek széles spektrumát ölelik fel. A Pécsi Tudományegyetem fontos szerepet tulajdonít a tehetséggondozásnak, a szakkollégiumok és tudományos diákkörök célja a diákok tudományos munkájának támogatása.

pte.hu

7621 Pécs, Vasvári Pál u. 4.

aW5mb0BwdGUuaHU=

KzM2NzI1MDE1MDA=

https://www.facebook.com/PTE1367

https://www.instagram.com/pte1367/

https://twitter.com/pte1367

Adatok

Több, mint Petőfi; több, mint irodalom; több, mint múzeum!

A Petőfi Irodalmi Múzeum célja a magyar irodalmi örökség minél teljesebb körű gyűjtése, feltárása, a klasszikus és kortárs magyar irodalom sokoldalú bemutatása és közvetítése a világ sokféleségét elfogadó, anyanyelvi és kulturális identitás támogatásának jegyében.

Célunk a széles körű társadalmi beágyazottság megvalósítása, a kulturális emlékezet ébrentartása és folyamatos gazdagítása az irodalom és a társművészetek közötti párbeszéd személyes és közösségi élményeinek biztosításával.

pim.hu/

1053 Budapest, Károlyi u. 16.

Intézményi székhely: Petőfi Irodalmi Múzeum, Károlyi-palota

cGFyYWRpYUBwaW0uaHU=

https://www.facebook.com/PIM.Irodalmi.Muzeum

https://www.instagram.com/petofiirodalmimuzeum/

https://www.youtube.com/c/Pet%C5%91fiIrodalmiM%C3%BAzeum-PIM

Adatok

A piaristákat gróf Koháry István, a város akkori földesura hívta Kecskemétre tanítani 1714-ben. Azóta folyamatosan működik itt az iskola (leszámítva a már említett 1948-49-es államosítási időszakot).

A gimnázium régebben általános tantervű, négyosztályos fiúgimnázium volt. Újabban emeltszintű képzést indítottunk angolból, németből és matematikából, franciából, biológiából és informatikából. Szintén fontos változást jelent, hogy a 2010/2011-es tanévtől kezdve lányok is jelentkezhetnek hozzánk, gimnáziumunk koedukálttá vált. A 2012 szeptemberétől pedig a korábbi Ward Mária Leánygimnázium intézményünkhöz való csatlakozása nyomán megnagyobbodott gimnáziumi keretek várják az érdeklődő diákokat.

6000 Kecskemét, Piaristák tere 5.

Intézményi székhely: Öveges Diáklabor

Z2ltbmF6aXVtQGtlY3NrZW1ldC5waWFyaXN0YS5odQ==

Adatok

A váci Piarista Kilátó Központ azzal a céllal jött létre, hogy elsősorban a váci-, és környékbeli fiatalok pályaorientációját, munkaerőpiaci elhelyezkedését, majd beilleszkedését segítse. Fontos alapelvünk, hogy ez a fiatallal, családjával és nevelőivel szoros együttműködésben történjen.
Kiemelt feladatunk a különös személyes figyelmet igénylő, azaz fogyatékos- vagy valamilyen akadályozottsággal küzdő, illetve a nem tanuló, nem dolgozó, vagyis NEET fiatalok segítése.
A központ egy, a térségben egyedülállóan felszerelt robotika alkotóműhellyel is rendelkezik, amelynek eszközeit (LEGO- és különféle robotok, 3D nyomtató, CNC hímzőgép, forrasztóállomások, etc.) szintén felhasználjuk a fejlesztés során. Emellett a Kilátó módszertani- és kutató központ is: az egyéni vagy csoportos fejlesztések során kapott adatokat és fejlesztett módszertani anyagokat egyrészt megosztjuk a partner szakemberekkel, másrészt pedig kutatási anyagként is kezeljük azokat.
Célunk, hogy olyan befogadó intézmény legyünk, amelynek szolgáltatásai hozzásegítik a fiatalokat hivatásuk megtalálásához és életútjuk kiteljesedéséhez.

kilato.piarista.hu

2600 Vác, Géza király tér 10.

Intézményi székhely: 2600 Vác, Vác-Nyulas

cmVnaXN6dHJhY2lvQGtpbGF0by5waWFyaXN0YS5odQ==

MDYyNzg4NzQxNg==

https://www.facebook.com/KilatoPiaristaKozpont/

Adatok

A 2018-as Mars-közelség évében útjára indult Planetology.hu honlap a csillagászat és a földtudományok szintézisét nyújtja nívós ismeretterjesztő tartalmaival. Célterülete a Naprendszer egésze, de az összehasonlító planetológia eszköztárának alkalmazásával főképp a kőzetbolygók és -holdak világának bemutatása. Figyelme ugyanakkor kiterjed a törpe- és kisbolygók, valamint az üstökösök és a meteoritok ismérveire is. Az oldal szerkesztői felsőfokú képesítésüknél, valamint a területet érintő eddigi gyakorlati és írásos tudományos ismeretterjesztő tevékenységük révén a szakterület jó ismerői.

planetology.hu/

Megközelítés: !!! ZÁRT ESEMÉNY !!! A program jelenléti előadások keretében CSAK AZ ISKOLAI DIÁKJAINAK kerül megrendezésre

cGxhbmV0b2xvZ3lodUBnbWFpbC5jb20=

MDYtMzAtNjM5NzcyOA==

https://www.facebook.com/planetologyhu

https://www.instagram.com/planetology.hu

https://twitter.com/PlanetologyHU https://www.tiktok.com/@planetologyhu

Adatok

Nyolc alapképzésünk lefedi a műszaki és művészeti tudományterületeket az építészmérnök, építőmérnök, gépészmérnök, környezetmérnök, villamosmérnök, informatika, építőművészet és ipari formatervező tudományágakban. Mesterképzéseinken építész, belsőépítész, építőművész, gépészmérnök, mérnökinformatikus, építőmérnök és településmérnök szakterületen képezzük az ország legjobb szakembereit.

Hogy mit kínálunk még? Innovatív kutatási munkákat. Gyakorlatorientált képzést. Kis létszámú csoportos oktatást. Szakirányú továbbképzéseket a piaci igények gyors változásaira reagálva. Számtalan ösztöndíj lehetőséget. Egy igazi egyetemi életet.

Karunkon megtalálja számítását minden olyan műszaki érdeklődésű, kreatív fiatal, aki részese kíván lenni egy fenntartható jövő megtervezésének és megvalósításának. Intézményünk infrastruktúrájának folyamatos fejlesztéseivel egy modern XXI. századi laborháttér fogadja a hozzánk érkező hallgatókat.


Felsőoktatási szakképzéseink, a televíziós műsorkészítő és a mérnöki FOKSZ is keresett képzés.

2014 szeptemberétől osztatlan építészmérnök, valamint a doktori iskola PhD és DLA, 2015 szeptemberétől mérnökinformatikus BSc és MSc, Építőmérnök BSc, Szerkezet-építőmérnök MSc angol nyelvű képzésben is részt vehetnek hallgatóink.

2015 szeptemberétől az Építészmérnök, Építőmérnök, Gépészmérnök, Villamosmérnök, Mérnökinformatikus, Környezetmérnök BSc szakokon, gyakorlatorientált, ipari cégek, vállalatok részvételével zajló, más néven duális képzési formát is indítunk.

Diplomásoknak 10 szakmérnök-/szakember-képzést ajánlunk szakirányú továbbképzési céllal.

Oktatóink száma 132 fő, 86 fő PhD és DLA fokozattal rendelkezik, 29 százalék habilitált. Három oktatónk az MTA doktora, három művészeti díjas oktató, három Magyar Művészeti Akadémia, egy Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tag, 13 fő tudományos kandidátus és három főállású kutatónk van. Oktatóink több mint fele 50 év alatti.

Infrastrukturális és informatikai háttér 2007–2008-ban megvalósult a kar Boszorkány úti oktatási, kutatási ingatlanegyüttesének felújítása 3,5 milliárd forint összegben, húszezer négyzetméteres alapterületen.

A campus részeként megújult a 800 fős kollégium épülete, kétágyas, fürdőszobás szobákkal.

A közel húszezer négyzetméteres, oktatási célú épület teljes körű rekonstrukciója során légkondicionált tantermeket alakítottak ki, melyek a kor kívánalmainak megfelelő multimédiás eszközökkel is felszereltek. Az oktatási épületeinkhez kapcsolódó laboratóriumok a legkorszerűbb technológiákat bemutató eszközökkel, műszerekkel vannak ellátva.

mik.pte.hu/

7624 Pécs, Boszorkány út 2.

bWFya2V0aW5nQG1pay5wdGUuaHU=

https://www.facebook.com/ptemik

https://www.instagram.com/pte_mik/?hl=en

Adatok

Az intézetet 1950-ben hozták létre az MTA alkalmazott matematikai kutatóintézeteként. Jelenleg az Eötvös Lóránd Kutatási Hálózat tagja. Mai nevét első igazgatójáról, Rényi Alfrédről kapta, aki 1970-ben bekövetkezett haláláig vezette.

renyi.hu/hu

1053 Budapest, Reáltanoda u. 13-15.

Megközelítés: Astoriához közel

Intézményi székhely: Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet

bWF0aEByZW55aS5odQ==

https://www.facebook.com/RenyiMK

Adatok

Digitális Élménytér és Látogatóközpont ahol a BIT-ek életre kelnek

Robotika Pécs Digitális Élménytér és Látogatóközpont, évek óta foglalkozik gyerekek oktatásával bevezetve őket a digitalizáció világába.

Mindezt, játékos formában szakemberek segítségével, ahol iskolai csoportok előzetes regisztrációval ingyenesen betekintést nyerhetnek 1-2 órás időtartamban az alábbi témákba

- Virtuális Valóság élménye csillagászat, biológia, orvostudomány, gépészet szemszögéből
- BIT-ek szerep a az informatikában
- Természettudományos kísérletek, amik az emberiség létezését is befolyásolták
- Algoritmikus gondolkodásmód egyszerűsége
- Programozás mint játék
- Robotizáció avagy a humanoid robotok átveszik a az irányítást
- 3D nyomtatás már az otthonokba is beférkőzött
- Játékkészítés elektronikai eszközökkel
- Mesterséges intelligencia a legizgalmasabb tudomány

robotikapecs.hu/

7632 Pécs, Kertváros utca 2

Megközelítés: EURÓPAI TUDÁSKÖZPONT

Intézményi székhely: 7632 Pécs, Kertváros utca 2

bW9ydmFpbGV2ZW50ZUBnbWFpbC5jb20=

KzM2MzA5OTcxMDEw

Adatok

Az 1531-ben alapított Sárospataki Református Kollégium egyik oktatási intézményeként őrzi és továbbviszi a Kollégium sajátos körülmények között kialakult, több évszázados, a református hitvallásokra és a magyar nemzet iránti elkötelezettségre épülő szellemi és lelki örökségét. Az Akadémia célja a református lelkipásztorok, valamint a református egyház igényei szerinti munkások képzése és továbbképzése, a teológiai tudományok legmagasabb szintű művelése. Történelmi örökségéből adódóan felelősséget hordoz nemcsak a fenntartó Egyházkerületért, hanem a Kárpát-medence ezen régiójának magyar református egyházaiért is. Hozzá kíván járulni a térség szellemi és kulturális értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, tevékenységével növelni szeretné az észak-magyarországi térség településeinek népességmegtartó erejét is, együttműködik a felsőoktatási és kulturális intézményekkel, valamint egyházi és kulturális szervezetekkel.

srta.hu/

3950 Sárospatak, Rákóczi u. 1.

Megközelítés: A Kollégium főkapuján belébve bal oldalon.

Intézményi székhely: Sárospataki Református Kollégium

c3J0YUB0aXJlay5odQ==

KzM2NDc5NTA4Mjg=

https://www.facebook.com/sarospatakiteologia

Adatok

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő intézményegyüttes. Tagintézményei: Savaria Múzeum, Szombathelyi Képtár, Iseum Savariense, Smidt Múzeum, Járdányi Paulovics István Romkert, Vasi Skanzen, Vasi Múzeumi Látványtár.
A Savaria Múzeum régészeti, történeti, néprajzi és természettudományi gyűjteményében több, mint félmillió tárgyat őriz, s ez évről évre gyarapodik. Kiállításai a környék őskori leleteit, ókori kőemlékeit és Savaria ókori múltját mutatják be. Tavaly bővült állandó kiállítása Vas megye és Sabaria/Szombathely városa a népvándorlás- és középkorban címmel. Az Iseumban az egykori Savaria újjáépített Isis-szentélyét, a Romkertben a császári palota falmaradványait és a középkori várat ismerheti meg a látogató. Az ország egyik legjelentősebb magángyűjteményét – a fegyverektől a bútorokig - a Smidt Múzeum őrzi, a Skanzen a megye paraszti életének mindennapjaiba enged bepillantást. A Vasi Múzeumi Látványtár, mint a Savaria Múzeum központi raktára több tízezer műtárgyat őriz a régészet, a történet-, a természet- és a néprajztudomány köréből. Nemzetközileg is kiemelkedő a Képtár páratlan kortárs képzőművészeti gyűjteménye, és itt található az ország legnagyobb kortárs textilkollekciója.

savariamuseum.hu

9700 Szombathely, Kisfaludy S. u. 9.

Intézményi székhely: Savaria Múzeum

aW5mb0BzYXZhcmlhbXVzZXVtLmh1

KzM2OTQ1MDE5NDg=

https://www.instagram.com/savariamuzeum/

Adatok

A Smartopert Kft. az okosotthon technológiákat hozza közelebb a végfelhasználókhoz és a szakemberekhez. Célunk ezen a gyorsan fejlődő területen megmutatni a jelen és a jövő fejlesztéseit és érthetővé és átláthatóvá tenni ezt a folyton változó szegmenst.

smartopert.com

6724 Szeged, Cserzy Mihály utca 30

Megközelítés: Tópark center 1. Emelet 6.

Intézményi székhely: 6724 Szeged, Cserzy Mihály utca 30

SW5mb0BzbWFydG9wZXJ0LmNvbQ==

https://www.facebook.com/okosotthonguru

https://www.instagram.com/okosotthon.guru

Adatok

A Soproni Egyetem négy karral rendelkező, országos és regionális szerepű, nemzetközileg is jelentős felsőoktatási intézmény, a nyugat-magyarországi régió szellemi, oktatási és kutatási központja. Az egyetem karain az oktatás évszázados hagyományokra tekint vissza.
Szellemiségét tekintve „zöld egyetem”. A természeti, társadalmi, emberi környezetet az életminőség megőrzése és javítása érdekében igyekszik alakítani, karait és tevékenységét a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ápolja az erkölcsi és emberi értékeket, célkitűzéseivel és működésével a régió és az egész ország szellemi felemelkedését szolgálja.

Küldetése szerint:
Folyamatosan megújuló, (m)értékadó, egyetemi tudásközpont Közép-Európában.

uni-sopron.hu/

Bajcsy-Zsilinszky utca 4.

dHVkcmhAdW5pLXNvcHJvbi5odQ==

KzM2OTk1MTgxMDA=

https://www.facebook.com/soproniegyetem

https://www.instagram.com/soproniegyetem/

https://www.youtube.com/channel/UCZoEt6KRAuBDnl9ojiqASgg

Adatok

Sopron - vitán felül - legjobb, egyben a város egyetlen állami fenntartású gimnáziuma. Hosszú évek óta a hazai 100 legjobb gimnázium egyike.
6 évfolyamos természettudományi, 6 évfolyamos nyelvi, 4 évfolyamos természettudományi és 4 évfolyamos digitális-nyelvi tagozatos képzésekben, összesen 21 osztályban zajlik a tanítás. Kiemelkedő továbbtanulási mutatók, nívós versenyeredmények, magas tanulmányi és érettségi átlagok jellemzik az intézményt, és mutatják az oktató-nevelő munka eredményességét.
A Kutatók Éjszakája gimnáziumunk egyik kiemelt projektje, melyben tehetséges diákjaink főszerepet kapnak. Szeretettel várunk mindenkit érdekes, izgalmas, játékosan szórakoztató programjainkra!

soproniszig.hu/

9400 Sopron, Templom utca 26.

aXJvZGFAc3ppZy5zb3Byb24uaHU=

KzM2OTk1MDUzOTA=

https://www.facebook.com/szig.sopron

Adatok

A Soproni TIT mindig az ismeretterjesztést tartotta elsődleges feladatának, s az elmúlt években, évtizedekben ennek -mint közhasznú tevékenység- számos formáját valósította meg rendezvényei által.

sopronitit.hu

9400 Sopron, Várkerület 98

Megközelítés: Lenck-átjáró

Intézményi székhely: 9400 Sopron, Várkerület 98

c29wcm9uaXRpdEBzb3Byb25pdGl0Lmh1

KzM2OTk1MTU2MzA=

https://www.facebook.com/sopronitit/

Adatok

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (ELKH SZTAKI) az ELKH intézethálózatának tagja, az ország legnagyobb és legsikeresebb informatikai kutatóintézete.

A SZTAKI a tágan értelmezett informatika tudományának műhelye, az információtechnológia, számítástudomány és rokonterületei nemzeti kutatóbázisa. Elsősorban az informatika műszaki-tudományos és matematikai kérdéseivel foglalkozik, de a kutatások kiterjednek mindazon területekre, amelyek az alapkérdésekkel kapcsolatban állnak. Az alap- és alkalmazott kutatás széles körű művelése mellett fontos feladat a megszerzett speciális ismeretek hasznosítása a kutatás-fejlesztés, rendszertervezés és rendszerintegrálás, tanácsadás, szoftverfejlesztés területén.

Kontakt: Laza Bálint, kommunikációs vezető

Elérhetőség: [email protected]

sztaki.hu/

1111 Budapest, Kende utca 13-17.

Intézményi székhely: 1111 Budapest, Kende utca

Y29udGFjdEBzenRha2kuaHU=

KzM2MTI3OTYwMDA=

https://www.facebook.com/MTASZTAKI/

https://www.linkedin.com/company/sztaki/

Adatok

Az SZBK a nemzetközileg elismert magyar élettudományi kutatások meghatározó intézménye. Az 1971-ben alapított kutatóközpont négy intézete - a Biofizikai, Biokémiai, Genetikai, Növénybiológiai Intézet - mintegy 260 kutatót foglalkoztat, akiknek munkáját rangos nemzetközi tudományos közlemények és szabadalmak fémjelzik. A kutatott témák a molekuláris és sejtbiológia számos területét ölelik fel, s a baktériumok ipari hasznosításától a termesztett növények irányított nemesítésén át az emberi egészség és a környezetvédelem kérdéséig terjednek.

brc.hu/

6726 Szeged, Temesvári körút 62

Megközelítés:

Intézményi székhely: 6726 Szeged, Temesvári körút 62

c3RlaW5iYWNoLmdhYm9yQGJyYy5odQ==

Adatok

A Szegedi Történészhallgatók Egyesületének legfontosabb célja, hogy kapcsolatot teremtsen a Szegedi Tudományegyetem történelem iránt érdeklődő hallgatói között.

facebook.com/torteneszhallgatok/

6722 Szeged, Egyetem utca 2.

Intézményi székhely: Szádeczky-Kardoss terem

c3pldGUuc3p0ZUBnbWFpbC5jb20=

https://www.facebook.com/torteneszhallgatok/

https://www.instagram.com/szete.szte/

Adatok

A 440 éves hagyományait ápoló Szegedi Tudományegyetem 2021-ben ünnepli centenáriumát. A Szegedi Tudományegyetem több mint 8 ezer munkavállalójával – ezen belül több mint 2200 oktatójával és kutatójával – valamint 22 ezer hallgatójával Magyarország egyik legnépszerűbb, nemzetközileg is magasan jegyzett felsőoktatási intézménye. Az SZTE a világ legjobb 200 egyeteme közé került a Times Higher Education legújabb rangsorában, amely a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja. Az SZTE a Quacquarelli Symonds (QS) 2021-ben nyilvánosságra hozott felsőoktatási intézményeket rangsoroló listája szerint Magyarország legjobb egyeteme, a világrangsorban pedig az 551-560. helyen áll. A szegedi egyetem a hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként szerepelt a UI GreenMetric Ranking of World Universities toplistáján, a világrangsorban jelenleg a 74. legzöldebb felsőoktatási intézmény. Az SZTE hallgatói 13 képzési területen tanulhatnak – egyes szakterületeken angol, német, francia nyelven is. Az egyetemen már több mint 4000 külföldi diák tanulhat több mint 60 teljes idejű nemzetközi képzésben. Az intézmény kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenysége nemzetközi szinten is elismert. Az SZTE stratégiai kapcsolatot épített ki a K+F+I terület ipari szereplőivel, és a világ legmodernebb lézerközpontjával, az ELI-ALPS-szal. Magyarország egyik kiemelt oktatási, egészségügyi, tudományos, és innovációs műhelye az intézmény, pezsgő kulturális életével együtt a dél-alföldi régió és az ország egyik vezető kulturális, gazdasági és szellemi központja. Az SZTE tagja a EUGLOH (European University Alliance for Global Health) projektnek, részt vesz az Európai Egyetemi Szövetségben és az SGroup Nemzetközi Egyetemi Hálózatban.

u-szeged.hu

6720 Szeged, Dugonics tér 13.

cmVuZGV6dmVueUBzenRlLmh1

www.facebook.com/univszeged/

www.instagram.com/uniszeged/

Adatok

Iskolánk 126. tanévét kezdte meg az idén. Tolna megye első főgimnáziumához méltón a XXI. század követelményeinek, kihívásainak megfelelve oktatja, neveli e patinás intézmény diákjait. Intézményünkben szerteágazó oktató-nevelő munka folyik: magas szinten végzett tanulmányi munka mellett, iskolánk számtalan lehetőséget biztosít a tanórán kívüli ismeretszerzésre és a kulturált szórakozásra is.

A Kutatók Éjszakája programhoz is ezen okból kifolyólag csatlakoztunk: Iskolánk modern diáklaboratóriuma mellett a termekben, sőt a szabadban is tartunk programokat mindenféle tudományág területén.

garayj.edu.hu/

7100 Szekszárd, Szent István tér 7-9

Intézményi székhely: 7100 Szekszárd, Szent István tér 7-9.

Z2FyYXlsYWJvckBnbWFpbC5jb20=

MDY3NDk5OTU0MA==

https://www.facebook.com/labor.garay.9/

https://www.youtube.com/channel/UC4YJECX9pl5aKMcXSXzGR1w

Adatok

A Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola 1995. május 26-tól a római a Pápai Keleti Intézet (Pontificio Istituto Orientale) afilliált, 2006. április 6. óta pedig aggregált intézete. Ez azt jelenti, hogy 1995-ben az egyetemi szintű képzés első, 2006-ban pedig második fokára lépett. Tehát azok a hallgatók, akik mindenben eleget teszek a képzés kötelezettségeinek, az első képzési ciklus végén a római anyaintézet által kibocsátott baccalaureátusi diplomát kapják meg. A továbblépni szándékozók pedig a második ciklus elvégzése után licencia-diplomát kapnak.

Viszonylag hosszú út vezetett idáig, bár a rendszerváltásig a mi főiskolánk volt a magyarországi hittudományi főiskolák közül a legfiatalabb. Városunkban viszont a legelső felsőfokú oktatási intézmény lett 1950-ben.
Hittudományi Főiskolánk történetét három részre lehet osztani.
1. A történet első része a megalakulástól kezdve pontosan negyven évet ölel fel. Ennek jellegzetessége, hogy specifikusan és kizárólagosan a papképzésre irányult.
2. A második részt már teológusképzésnek lehet nevezni, mert 1990-től megnyitotta kapuit a civil hallgatók előtt is: Levelező Tagozattal bővült, majd a következő évtől, 1991-től a Bessenyei György Tanárképző Főiskolával közös képzésben beindult Hittanári Tagozat is.
3. Végül a Főiskola történetének harmadik része az egyetemi szintű képzés beindulásától kezdve tart.

szentatanaz.hu

4400 Nyíregyháza, Bethlen Gábor u. 13-19.

Intézményi székhely: Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola Szent Péter-terem

cGVkYWdvZ2lhQHN6ZW50YXRhbmF6Lmh1

KzM2NDI1OTc2MDA=

Adatok

A Jogtudományi Intézetből, a Kisebbségkutató Intézetből, a Politikatudományi Intézetből és a Szociológiai Intézetből álló Társadalomtudományi Kutatóközpont alaptevékenysége elméleti, empirikus és összehasonlító kutatások folytatása a jogtudomány, a kisebbségkutatás, a politikatudomány és a szociológia területén. A Társadalomtudományi Kutatóközpont e területeken alapkutatásokat, alkalmazott és összehasonlító kutatásokat is végez, és tudományos munkáját szakmailag önállóan, politikai befolyástól függetlenül végzi.

A Társadalomtudományi Kutatóközpont:

- megteremti és ápolja a kutatások hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerét;
- elősegíti a magyar jogtudomány, kisebbségkutatás, politikatudomány és szociológia területén végzett kutatások jelenlétét a tudományág nemzetközi életében;
- együttműködik hazai és külföldi tudományos műhelyekkel, velük közös kutatásokat folytat;
- közreműködik hazai és külföldi doktoranduszok, ösztöndíjasok továbbképzésében;
- kutatási dokumentációt és szakterületéhez kapcsolódó adatbázisokat épít, amelyet a tudományos közösség és a szélesebb nyilvánosság számára hozzáférhetővé tesz interneten vagy nyomtatott formában.

tk.hu/

1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.

Intézményi székhely: 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4.

dGl0a2Fyc2FnQHRrLmh1

KzM2MTIyNDY3MDA=

https://www.linkedin.com/company/centre-for-social-sciences-budapest

Adatok

Budapesten a 8. kerületben van az akkreditált környezet- és természetvédelmi laboratóriumunk.

Vizsgálataink kiterjednek vizekre (felszíni víz, felszíni alatti víz, szennyvíz, forrásvíz, halastóvíz, fúrt kútvíz, csapvíz, stb.), talajokra (komposzt, trágyák, műtrágyák, mezőgazdasági talajok, stb.).

A vizsgálataink során meghatározzuk vizek, talajok, iszapok kémia paramétereit (pH, vezetőképesség, oldott oxigén, NH4+, NO2-, NO3-, PO43-, S2-, Cu2+, Fe3+, keménység, KOI, BOI, stb.). Az élővizek szempontjából az oxigénháztartás és növényi tápanyagok szempontjából.

A másik részünk ökotoxikológia, elsősorban a víztoxikológia. A víztoxikológiát a halélettani szempontból használjuk, mellyel kimutatjuk a vízben lévő mérgező anyagot. Az előbbiekhez kapcsolódóan végzünk akut és krónikus hal-, Daphnia-, Lemna-, alga-, és csíranövénytesztet, a nemzetközi szabványok, irányelvek (pl.: OECD 201, 202, 203, 211, stb.) alapján, növényvédő szerek, egyéb veszélyes anyagok vagy szennyvizek vonatkoztatásában. A halak, például zebradánió, szivárványos pisztráng használunk. A Daphnia Magna Strauss kisrák fajjal rendelkezünk. Az algafajok közül a Pseudokirchneriella subcapitata tartjuk.

További vizsgálataink közé tartozik a zuzmótérképezés, a BISEL-index felmérés, a geodéziai mérések és térképkészítés, a természetvédelmi kezelési terv készítése, a hatástanulmány készítése, az állapotfelmérések, stb.

Víz-, és talajszennyezés, illetve halpusztulás esetén helyszíni szemlére is kimegyünk. Megvizsgáljuk a vett mintákat és vizsgálati eredményekből szakvéleményt is készítünk. A helyszíni szemle alkalmával elhullott halmintát is veszünk.

A mintákat személyesen vagy postai úton is fogadjuk a telephelyünkön hétfőtől-péntekig 7-13 óráig, illetve hétvégén 9-18 óráig.

A biológiai vizsgálatok keretében elvégezzük az algaflóra vagy a zooplankton szervezetek minőségi és mennyiségi összetételének a meghatározását. Elvégezzük a halpusztulások kivizsgálását is, melyet a halászati törvény is feladatunkul szab. A halbiológiai vizsgálatokat is elvégezzük elhullott, illetve élő halon és a betegségek kezelésében tanácsokat adunk.

termeszetjarasilabor.lapunk.hu/

1089 Budapest, Üllői út 102. 4. ép. 318.

Megközelítés: M3 metró, 1-es villamos

dGVybWVzemV0amFyYXNpbGFib3JAdC1vbmxpbmUuaHU=

MDYxMjI5MjA4MQ==

https://www.facebook.com/termeszetjarasilabor/

Adatok

A Természettudományi Kutatóközpont (TTK) multidiszciplináris természettudományi kutatásokat végez az enzimológia, a szerves kémia, a kognitív idegtudományok és a pszichológia, valamint az anyag- és környezetkémia terén.
A kutatóközpont négy intézetében, így az Anyag és Környezetkémiai Intézetben, az Enzimológiai Intézetben, a Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetben, és a Szerves Kémiai Intézetben művelt tudományágak alapvetően három, önálló entitásként értelmezhető rendszer az ember, az anyag és a környezet dimenziójában helyezhetők el. E rendszerek kölcsönhatása definiálja azokat a szélesebb értelemben vett tudományterületeket, amelyek kapcsolódnak a TTK tudományos küldetéséhez.

ttk.hu/

1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.

Megközelítés: 4-6-os villamossal a Petőfi híd budai hídfőig vagy 1-es villamossal az Infoparkig

dmFkYWRpLWZ1bG9wLmNzYWJhQHR0ay5odQ==

https://www.facebook.com/ttkbudapest/

Adatok

Egyesületünk a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) tagszervezete. 1953 és 1990 között TIT Pest Megyei Szervezet, 1990-től TIT Pest Megyei Egyesület néven működött. 1999-ben vette fel Egyesületünk gróf Teleki László nevét.
Fő tevékenységünk a természettudományokkal és bölcsészettudományokkal kapcsolatos ismeretterjesztő munka.

1086 Budapest, Baross u. 11.

dGl0dGVsZWtpZWd5ZXN1bGV0QGdtYWlsLmNvbQ==

https://www.facebook.com/TIT-Teleki-L%C3%A1szl%C3%B3-Ismeretterjeszt%C5%91-Egyes%C3%BClet-103207299731900

https://www.youtube.com/channel/UC4-FfiAX4eJKsV1yWC1SfqA

Adatok

Iskolánk a térség egyik nagy múltú gimnáziuma, mely tagozatok széles palettájával segíti a különböző érdeklődési körű diákok bekerülését a felsőoktatási intézményekbe.

vacimadach.hu

2600 Vác, Brusznyai u. 4.

dGl0a2Fyc2FnQG1hZGFjaC5vcmc=

KzM2Mjc1MTg2NTU=

Adatok

VARINEX – 30 éve a 3D technológiák és az innováció szolgálatában

Szenvedélyünk az értékteremtő 3D nyomtatás.
30 éve segítjük kis- és nagyvállalati partnereink sikerét együtt fejlődve a legizgalmasabb 3D technológiákkal. 23 éve elsőként vezettük be Magyarországon a 3D nyomtatást, és azóta minden nap alkatrészek tucatjait, százait vagy akár ezreit nyomtatjuk ki saját ipari 3D nyomtató berendezéseinken.
Rengeteg 3D nyomtatót próbáltunk ki. Szakmai meggyőződésünk alapján a legnagyobb múltú, piacvezető amerikai Stratasys gyártó mellett tettük le a voksunkat.
Fő profilunk a gyors megtérüléssel dolgozó, profittermelő ipari 3D nyomtatók és 3D szkennerek forgalmazása és teljeskörű szakmai támogatása 5 különböző 3D nyomatási technológiában.

3dnyomtatatas.varinex.hu

Fehér út 10. /44es épület

Megközelítés: Fehér úti ipari park

M2RwQHZhcmluZXguaHU=

KzM2MzA1NTExNDEw

https://www.facebook.com/3dnyomtatasVarinex

https://www.linkedin.com/company/varinex-informatics-inc.

Adatok

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (közismert nevén: TIT) értelmiségieket tömörítő közhasznú társadalmi szervezetként tudományos, szakmai és közhasznú ismeretek terjesztésével foglalkozik:

ismeretterjesztő előadásokat, sorozatokat, népfőiskolákat, klubokat, tudományos konferenciákat, szabadegyetemeket, kulturális nagyrendezvényeket szervez
részt vállal Vas megye történeti, kulturális hagyományainak ápolásában, tudományos művészeti és irodalmi életében
közhasznú ismereteket nyújtó, szakképesítést adó át- és továbbképző tanfolyamokat működtet
közreműködik a munkanélküliek átképzésében
nyelviskolájában számos idegen nyelvet oktat, s szervezi a megyében az államilag elismert nyelvvizsgákat
részt vesz a tehetségnevelésben
szervezi – a nemzetközileg is ismert – Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemet
kulturális szolgáltatásokat (fordítószolgálat, szaktanácsadás, szakértői munka, tolmácsolás stb.) biztosít
ismeretterjesztő kiadványokat készít, könyvkiadói tevékenységet folytat
Egyesületünk tevékenységében prioritása van a felnőttek szaktudását felújító, az első szakmát vagy további szakképesítés megszerzését szolgáló, a korszerű termelési igényekhez igazodó, praktikus ismereteket nyújtó szakmai és céltanfolyamoknak.
A megye egyik legnagyobb felnőttképzéssel foglalkozó szervezeteként a tanfolyamokat a szakminisztériumokkal, az országos képző és továbbképző központokkal, egyetemekkel és főiskolákkal, valamint a helyi oktatási intézményekkel kialakított együttműködés keretében szervezzük.

Oktatásunkban kiemelt szerepet kapnak a posztgraduális képzés különböző formái, a fizikai foglalkozásokra képesítő, a pénzügyi, számviteli, társadalombiztosítási, adóügyi feladatokra felkészítő, a külkereskedelemmel, a vámügyekkel és a vállalkozások előkészítésével kapcsolatos tanfolyamok.

Egyesületünk egyre nagyobb mértékben vesz részt a munkanélküliek átképzésében is. A regionális munkaügyi központ elsősorban a szakképesítést nyújtó tanfolyamainkat és a nyelvoktatást támogatja.

Szervezi az Origó (Rigó utcai) államilag elismert, a TELC államilag elismert, nemzetközi nyelvvizsgákat, valamint a Corvinus államilag elismert általános-, és szaknyelvi (közgazdasági és nemzetközi kapcsolatok) vizsgákat.

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület a társadalmi és egyéni igényekhez igazodó képzéstől a szakképesítést nyújtó tanfolyamokon át a közhasznú ismeretnyújtásig terjedő oktatás állandóan bővülő színes palettáját kínálja.

vasitit.hu

9700 Szombathely, Kőszegi u. 2.

Megközelítés: II. emelet

Intézményi székhely: Nagyelőadó terem

aW5mb0B2YXNpdGl0Lmh1

KzM2OTQ1MDk1MDA=

https://www.facebook.com/vasmegyeitit

Adatok

Magyarország Kormánya a 373/2013. (X.25.) számú rendeletével hozta létre a VERITAS Történetkutató Intézetet.

Az Intézet legfontosabb 2014. évi feladata a szervezeti és személyi keretek kialakítása, illetve a tudományos munka megkezdése. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a történelmi kutatóintézetekkel, a levéltárakkal, a könyvtárakkal és a múzeumokkal való együttműködésre. Szakmai tevékenységünkben a legfontosabb a dualista állam (1867–1918), illetve a két világháború közötti, valamint az 1944-től 1994-ig tartó időszak politika-, társadalom- és eszmetörténetének a tárgyilagos bemutatása. Ennek eredményes ellátásához az Intézeten belül három kutatócsoport alakult:

a Dualizmus-kori Kutatócsoport (1867–1918);
a Horthy-kori Kutatócsoport (1918–1945);
az 1945 utáni Kutatócsoport (1945–1994).
Az Intézet létrejötte újszerű lehetőséget teremt a történész szakma és a média kapcsolatára. Értékrendjét ugyanis ez az eszközrendszer közvetítheti a leghatékonyabban a közvélemény számára. Ennek érdekében kutatóink készen kell hogy álljanak szakmai álláspontjuk érvelő, átütő erejű kifejtésére és megvédésére. Ugyanakkor – tiszteletben tartva azt az alapelvet, hogy a történettudományban többféle, egymással néha akár szembenálló értelmezés is érvényes lehet – tiszteletben kell hogy tartsák mások megalapozott, adatokkal és tényekkel alátámasztott, az övékével azonban nem egyező véleményét is.

Ezért különösen fontosnak, meghatározónak tartjuk az Intézet működése során a következő szempontok figyelembevételét és azok maximális betartását:

tárgyszerű, tényszerű, az elsődleges (levéltári) források felhasználásán alapuló, egyben a modern történelemelméleti irányzatok ismeretében kialakított kutatási szemléletmód;
megfelelő szakmai érvrendszer kidolgozása a magyar történelmi tudat – leginkább az 1867 és 1994 közötti korszak megítélésben megnyilvánuló – torzulásainak korrigálására;
fiatal szakmai erők bevonása, és számukra kedvező kutatási lehetőségek biztosítása az Intézetben.
Az Intézet kutatási eredményeinek közreadása az évente megjelentetni tervezett évkönyvben, valamint magyar – és lehetőségek szerint külföldi – történelmi-politikai szakfolyóiratokban, illetve önálló kötetekben valósul meg.

A VERITAS Történetkutató Intézet évente két-három nagyobb – országos, illetve nemzetközi –, illetve néhány kisebb műhelykonferenciát, valamint 2014 őszétől havi rendszerességgel zajló előadás (vita)-sorozatot szervez (saját munkatársai és külső szakértők részvételével), továbbá más kutatóműhelyek által rendezett ülésszakokhoz társrendezőként is csatlakozik.

veritasintezet.hu/hu/

1093 Budapest, Zsil utca 2-4.

Intézményi székhely: VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár

aW5mb0B2ZXJpdGFzLmdvdi5odQ==

KzM2MTc5NTY1ODE=

https://www.facebook.com/veritasintezet/

Adatok

Kutatóközpontunkban egyaránt megtalálható a magas színvonalú elméleti, valamint a felfedező jellegű kísérleti fizikai kutatás. Kollégáink a világ legkülönbözőbb fizikai problémáit vizsgálják az egészen apró részecskék tanulmányozásától a világűr fizikájáig. A Wigner Fizikai Kutatóközpont 2019 szeptembere óta az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat tagja, valamint a Magyar Tudományos Akadémia Kiváló Kutatóhelye.

wigner.hu/

1120 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33

Intézményi székhely: Online

a29tbXVuaWthY2lvQHdpZ25lci5odQ==

KzM2MzA0ODc5ODY5

https://www.facebook.com/WignerFK