Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar

A Gazdaságtudományi Kart, önálló alapítása óta a folyamatos fejlődés, a gyakorlatorientált képzés biztosítása és az összetartó közösség jellemzi, melynek következtében ma már hazai és nemzetközi vonatkozásban is kiemelkedő gazdasági képzőhelynek tekinthető.

A Kar 2020-tól a nemzetközi EFMD kiválósági egyesület tagjává vált, melyet a világ egyetemeinek mindössze 10 százaléka mondhat el magáról. Ennek köszönhetően a hallgatók előtt a nemzetközi karrierlehetőségek még inkább megnyílnak, illetve az oktatók és az adminisztratív munkatársak különféle szakmai konferenciákon és tréningeken vehetnek részt. A GTK nemzetközi kapcsolatait erősíti az Erasmus program is, melynek keretében mára már több mint 80 partneregyetemmel működik együtt.

A tehetséggondozásra, a kiváló hallgatók támogatására is nagy hangsúlyt fektetnek, melyet alátámaszt a 2012-ben alapított saját ösztöndíjrendszer. A kezdeményezés során a GTK, valamint vállalati partnerei félévente támogatják a leendő közgazdászok egyetemi tanulmányait. A gyakorlatorientált képzés nyújtása egyrészt a duális és kooperatív képzések meglétének eredménye, másrészt számos, az adott ágazatban tevékenykedő szakember, vállalati partner is bekapcsolódik a Karon folyó oktatásba.

www.eco.u-szeged.hu

bWFya2V0aW5nQGVjby51LXN6ZWdlZC5odQ==

MzY2MjU0NDQ4NQ==

facebook instagram

6722 Szeged,