Rolls-Royce Magyarország

A légiközlekedés forradalmasítása

Több mint 100 Rolls-Royce mérnök dolgozik Budapesten fenntartható elektromos technológia fejlesztésén a jövő energiaátalakító- és hajtásrendszerek megoldásaihoz. Kompetenciáink közé tartozik újszerű elektromos eszközök, motorok és generátorok, inverterek, vezérlők, energiatároló berendezések és energiaelosztó rendszerek (EPDS) létrehozása kisrepülőgépek, ingázó repülőgépek, városi légiközlekedés járművei, valamint segédüzemi áramellátó berendezések számára.

Innovatív energiaátalakító- és hajtásrendszerek

Megoldások a hatékony és fenntartható repüléshez, közlekedéshez és elektromos rendszerekhez

A Németországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Szingapúrban és Norvégiában működő Rolls-Royce Electrical részeként a Rolls-Royce Magyarország 2019 októberében kezdte meg működését, miután a motorgyártó Rolls-Royce megvásárolta a Siemens technológiai csoporttól az eAircraft belső start-upot.

A Rolls-Royce Magyarország a Rolls-Royce Csoport küldetését, jövőképét és értékeit képviseli: innovátornak lenni olyan csúcstechnológiák fejlesztésében, amelyek tiszta, biztonságos és versenyképes megoldásokat kínálnak bolygónk létfontosságú energiaszükségleteinek kielégítésére.

A Rolls-Royce célja, hogy működése során 2030-ra karbonsemlegessé váljon, és kulcs szerepet töltsön be abban, hogy más piaci szereplők új termékek és technológiák fejlesztésével 2050-re szintén elérjék a karbonsemlegességet. Ezek közül a légi közlekedés villamosítására szolgáló megoldások kiemelt fontosságúak.

Egyedülálló energiaátalakító- és hajtásrendszereket fejlesztünk, amelyek teljesen elektromos és hibrid-elektromos repülőgépek meghajtását végzik

Jelenleg az energiaátalakítás és a hajtástechnológia fejlesztésével az elektromos ingázó repülőgépek, a városi légiközlekedés és szállítás feltörekvő piacaira összpontosítunk. Célunk a légi közlekedésre alkalmas termékek bevezetése az évtized közepéig.

Ezenkívül a segédüzemű berendezések prototípusai átfogó és hatékony energiatermelést kínálnak légi felhasználáshoz. A Rolls-Royce-nál egyesítjük az elektromos és gázturbina-fejlesztési kompetenciáinkat, hogy bemutassunk egy új turbógenerátor technológiát a jövő fejlett légiközlekedésében. Ez azt jelenti, hogy alacsonyabb kibocsátás mellett nagyobb hatótávolság érhető el, valamint hatékonyabb és elosztott repülőgép-hajtási rendszerek alakíthatóak ki.

Budapesti telephelyünk olyan munkakörnyezetet kínál, ahol a gyártási és tesztelési lehetőségeinket szorosan egyesítettük az irodák és tárgyalók kialakításánál. Agilis gondolkodásmóddal és az ezt támogató eszközökkel dolgozunk. Fejlesztéseinket gyorsan eljuttatjuk az ötlettől a prototípusig, majd a prototípustól a termékig, teljesítve a repülőipar által megkövetelt összes dokumentációs előírást. Korszerű digitális tervezési, szimulációs és tesztszoftverekkel, valamint folyamatosan fejlődő digitális megoldások segítségével dolgozunk.

rolls-royce.com/magyarorszag

SFUtSFJAcm9sbHMtcm95Y2UtZWxlY3RyaWNhbC5jb20=

twitter

1143 Budapest,
Gizella út 51-57
A látogatókat kérjük, hogy a Hungária körút felől, a parkolóból közelítsék meg eseményünket a kijelölt regisztrációs ponton.